DK: felháborító, hogy a NAV lezárta a nyomozást Hegedüs Zsuzsa ügyében

A Demokratikus Koalíció(DK) szerint felháborító, hogy a NAV lezárta a nyomozást Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott ügyében.

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője pénteki online sajtótájékoztatóján felidézte: a párt még 2017-ben indított pert azért, hogy nyilvánosságra hozhassák, Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízottként mire költi a havi nettó közel 1 milliós fizetésén felül az adófizetői forintokból biztosított reprezentációs keretet. Ez a plusz pénz havi átlag 136 ezer forintot tett ki – jegyezte meg.

Rámutatott: feljelentést tettek Hegedűs Zsuzsa ellen hűtlen kezelés miatt, az ügyészség azonban

„nem nagyon akart nyomozni, és átpasszolta az ügyet a NAV-nak”.

A NAV most szintén lezárta a nyomozást, erről levélben tájékoztatták a pártot – mondta. A DK szerint felháborító, hogy ennyire látványosan igyekeznek tudomást sem venni arról, ha „egy Fidesz közeli csókos lop, csal hazudik”. Ők büntetlenül szórják a közpénzt, mert állami intézmények, hivatalok és szervezetek sora gondoskodik arról, hogy szükség esetén „elsikálják az ügyet” – fogalmazott a politikus.

Közölte: a 2022-es kormányváltást követően minden egyes ellopott forint után nyomozást indítanak és garantálják, hogy „közpénztolvajokat senki sem fog megmenteni”, Hegedüs Zsuzsának és társainak nem fog falazni senki sem.

Az ellenzéki politikus Hegedüs Zsuzsa vásárlásait is felidézte, majd kitért arra, ezekről azt állította, nem magának vette, hanem ajándékba, ugyanakkor a bíróság előtt zajló perben azért nem akarták kiadni a vonatkozó adatokat, mert abból következtetni lehet Hegedüs Zsuzsa fogyasztási szokásaira. Ez több, mint elgondolkodtató, mint ahogy az is, ahogy az ügyészség és a NAV pingpongozott a feljelentésükkel – vélekedett.

A NAV pedig azzal zárta le az ügyet, hogy a feljelentett cselekmény sem költségvetési csalást, sem más, a NAV nyomozóhatóságainak hatáskörébe tartozó, vagy azon kívüli bűncselekményt nem valósít meg. Szerintük semmi különös nincs abban, hogy valaki közpénzből luxus pezsgőt, drága borokat, arckrémeket vásárol – jegyezte meg a DK-s politikus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .