Kórház a város szélén

magam


 
Egy kórház margójára
Emlékszem még a 70-es évek szocialista berendezéssel bíró országok szlogenjére: El a kezekkel Vitenámtól”. Hát igen. El a kezekkel, vagy fel a kezekkel? Magyarország egészség ügyi helyzete mind infrastrukturálisan, mind valóságban eléggé katasztrofális. Nekem ugyan nincs bajom azzal, amíg a fejlődő országokkal stratégiai – milyen felkapott lett ez a szó – megállapodást kötünk mennyi pénzt nyomunk a zsebünkbe, amíg itthon a balesetin nem kell 10 órát várni egy vizsgálat befejezésére. De nem ez van. Orbán Viktor nagyon élesen észre vette, hogy a magyar társadalmat nem lehet gondolkodásilag megváltoztatni, ezért visszament az időben.
 

Orbán Viktor és Nguyen Xuan Phuc Hanoiban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Orbán Viktor és Nguyen Xuan Phuc Hanoiban
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Ha végig gondolom, talán még igaza is lehet, hiszen a nyugat is kelet felé tolta a beruházási területeit. Közép Európa számtalan beruházást élt meg, amit a „dekadens” nyugat épített meg, akár egy hipermarket, akár egy autó összeszerelő üzem létrehozásában. Ezt látván és gondolván, mi is megtehetjük. Csakhogy, amíg a nyugat a felesleges pénzét fektette be és vitt belőle haza komoly nyereséget, addig Magyarország az itthon nehezen fenntartott egészségügytől vonja el a pénzt. Ezt még tanulni kellene Viktor. Mert ugye ez a magyar beteg számára fel a kezekkel.
Ja és mellesleg. Hány rákos beteg élhet Vietnámban?
 

1 hozzászólás

  1. A magát „Magyarország”-nak és magyar államnak hazudó törvénytelen szervezett magánhatalom felszámolása elkezdődött, ezzel egyidejűleg, az alkotmányos rend helyreállítására irányuló, és már eddig is zajló, folyamatban új fejezetet nyitottunk!
    Országos szinten elindult egy törvényjavaslat csomagnak a nép által nyílt szavazással (aláírással) történő elfogadása, melynek során országszerte egyre növekvő számban szavazóbiztosok gyűjtik már a szavazatokat, és amelyet a megfelelő számú aláírás megléte után, már mint érvényes törvénycsomagot, népgyűlés keretében, az ENSZ delegáltja jelenlétében, továbbá a többi nemzetközi szervezet és 39 külföldi állam kormányai, és természetesen a sajtó meghívásával a Kossuth-téren vagy más közterületen kihirdetünk és hatályba léptetünk.
    Aláírásoddal te is hozzájárulhatsz az ellenünk kiépített rendszer felszámolásához és az értünk működő rendszer felépítéséhez.
    Alkotmányos Ellenállás
    * * *
    A közjogi helyzet ismertetője:
    https://alkotmanyos-ellenallas.hu
    Mi van a törvénycsomagban?
    https://alkotmanyos-ellenallas.hu/
    A törvényjavaslat csomag szövege:
    https://alkotmanyos-ellenallas.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .