Mandátumharc

Arold Péter

A Jobbik követeli, hogy Jakab Péter adja vissza a mandátumát,

„felszólítják Jakab Pétert, hogy a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek”

Mint arról már mi is írtunk, Jakab Péter kilépett a Jobbikból, de mandátumát arra hivatkozva, hogy azt

„én nem a Jobbik listájáról, hanem közös ellenzéki listáról szereztem mandátumot minden ellenzéki szavazó jóvoltából”

jutott be a parlamentbe. Ez igaz.


A kilépésének előzménye az új elnök Gyöngyösi Márton nyílt levele lehetett, melyben Gyöngyösi negatív módon nyilatkozott elődje tevékenységéről, amit a 2022-es választási időszak alatt végzett.

Mint írta

Ám menet közben megváltoztál. Egyre kevésbé voltál már olyan, amilyennek megismertünk: már nem voltál kíváncsi a jobbikosok véleményére, már nem örültél a társaságuknak. Pártunkban soha egyetlen elnöknek nem adatott meg az, ami Neked: a Kongresszus kizárólag általad megnevezett bizalmi embereket választott melléd az elnökségbe, de Te pár hónap leforgása alatt mindegyikőjüktől elhidegültél, és egyetlen tanácsadód által megalkotott buborékodba zárkóztál, amelyben a népszerűséget Facebook-lájkokban mérik. A szakmai kérdések elől menekülni kezdtél, és csak azokra hallgattál, akik azt mondták, hogy mindent jól csinálsz.

Jakab közben egy új párt alapítását lebegteti, a Nép pártja címen.

Indul az új magyar filmsorozat előzetese?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .