Kvótaper bukta

Aroldo


 
Arold Péter
A várakozásoknak megfelelően az Európai Bíróság elutasította a magyar-szlovák keresetet az ellen, hogy menedékkérőket helyezzenek át Olaszországból és Görögországból. Még nem kell azonnal fogadnunk őket, de ez innentől már valószínűleg csak idő kérdése. Orbán Viktor korábban kijelentette, hogy semmiféleképp nem hajtjuk végre az áthelyezést. – írja az index.hu
Pedig nem mindenki gondolta, hogy ez egy lefutott ügy. Tegnap még néhány politikai szakértő arra gondolt, hogy meglepetés is lehet az ügy vége és Luxemburgban nem ítélnek a szlovák és a magyar kormány elutasító politikája ellen.
Szám szerint a befogadni köteles kvóta nem éri el az 1500 főt sem, ezért nem érthető a magyar kormány és Orbán ellenállása.
Ma Magyarországon a legmagasabb szintre emelték a migráció ellenes propagandát, holott a befogadni köteles menekültek száma nem adhat okot a félelmek beigazolódására. A kerítés megoldja ezt a problémát, és tény hogy nem flangálhatnak szabadon az országban, bár nem valószínű, hogy itt akarnak maradni.
Orbán két lehetőség között választhat. Vagy feladja a szabadságharcát és a szlovák külügyminiszterhez hasonlóan tudomásul veszi, vagy tovább harcol, azzal veszélybe sodorva a magyar emberek jövőjét és az EU bennmaradást. Ha egyáltalán bent akar maradni.
Viszont lenne itt egy harmadik lehetőség. Befogadni és ellenőrizni. Abban a pillanatban, amikor bármilyen tettükkel veszélyt jelentenének a biztonságra, kitoloncolni. De már látom nem ez lesz.
Ennyi

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .