DK: Orbán Viktor ma az elmúlt 12 év legnagyobb vereségét szenvedte el

Az elmúlt 12 év lopásával Orbán Viktor kiprovokálta az uniós pénzek felfüggesztését – vélekedett szerdai online sajtótájékoztatóján Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

Orbán Viktor ma az elmúlt 12 év legnagyobb vereséget szenvedte el, és most mérte a legnagyobb csapást Magyarországra – fogalmazott a politikus, aki szerint egyetlen magyar miniszterelnök nem okozott még ekkora kárt az országnak.

Arról beszélt: a kormányfő kétszer lopta meg az országot: először, amikor „a családjának, a gyerekkori barátjának és a fideszes oligarcháknak adta a hazánknak járó uniós pénzeket”, másodszor pedig, amikor mindennek következtében az ország elveszít támogatásokat.

Rónai Sándor a sajtótájékoztatón a gyenge forintot, az „orbáni inflációt”, a megélhetési válságot éppúgy a miniszterelnök felelősségének nevezte, mint az uniós pénzek felfüggesztését, mondván, ” ez a 12 éves lopás és az Orbán-rendszer egyenes következménye”.

A DK politikusa szerint nagyon kevés esély látszik arra, hogy mégis megkapjuk ezeket a pénzeket, hiszen ha az Európai Bizottság és az Európai Parlament is azt mondja, „nem szabad egyetlen fillért sem adni Orbán Viktornak, mert csak ellopná”, akkor nagyon valószínűtlen, hogy szembe menne ezzel a miniszterelnököket tömörítő Európai Tanács.

A bejegyzés az EP hírek partner oldalunkon is elérhető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .