Jakab a frakció széket is bukhatja?

Lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről Jakab Péter; a politikus ezt közösségi médiaoldalán jelentette be szerda este.

    Felidézte: a párt kongresszusa több mint 70 százalékos többséggel választotta meg a tisztségre május 7-én. „Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását” – tette hozzá.
    Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok – fogalmaz közleményében Jakab Péter, jelezve, munkáját a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatja.

Mindeközben Novák Előd volt Jobbikos

Politikai hullarablás zajlik a Jobbikban – jelentette ki Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, országgyűlési képviselője szerdán az M1 aktuális csatornán.

  Az egykor a Jobbikban politizáló Novák Előd elmondta, hogy nem asztisztálhat „biodíszletként” Jakab Péter „ámokfutásaihoz”, és tiltakoznia kell azon „álszent, farizeus” politikával szemben, amelynek keretében Jakab Péter folyamatosan a „nép szegénylegényének” próbálja beállítani magát, miközben több mint 2,6 millió forintos havi fizetést kap az egyéb juttatásokon felül.


    Úgy fogalmazott: fájó látni, hogy politikai hullarablás zajlik a Jobbik „megmaradt tetemén”. Álláspontja szerint a pártban mindenfajta politikai elvszerűséget nélkülözve marakodnak a Jobbiknak járó párttámogatáson.
    Novák Előd azt mondta, a Jobbik „köpönyegforgatásával szemben” a Mi Hazánk konstruktív, értékalapú politikát kíván folytatni. Erre példaként hozta törekvésüket a rendszerváltás előtti ügynöklisták nyilvánosságra hozatalára, „a kommunista luxusnyugdíjak” megvonására vonatkozóan.
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .