Lakhatási támogatást javasol a Jobbik

A bajbajutottakon segítő lakhatási támogatás bevezetését szorgalmazta szerdai online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke.

    Z. Kárpát Dániel arról beszélt: a mindenkori kormánynak az átlagos bérszínvonalhoz igazított támogatást kell nyújtania azoknak, akik a megalázóan alacsony hazai fizetésükből önhibájukon kívül nem tudják állni a magas albérleti díjakat.


    Fontosnak nevezte azt is, hogy töröljék a babaváró hitel igénybevételénél most meglévő, szerinte értelmetlen és diszkriminatív 41 éves felső korhatárt, mert az mintegy 60 ezer nőt zár ki a támogatásból.
    A jobbikos politikus elmondta: első javaslatát a parlamenti szakbizottsági vitában leszavazta a kormányoldal, a második tárgyalására pedig el sem jöttek.
    Z. Kárpát Dániel kiemelte, pártja bővíteni akarja és igazságosabbá tenni a családtámogatások körét.


    Hozzátette, olyan rendszer kialakítása a céljuk, ahol “a támogatások elsősorban nem a nem rászoruló miniszterek balatoni építkezéséhez járnak, hanem azon magyar fiataloknak, akik nem tudnak kiszabadulni az albérletből, akik nem tudnak nagyobb otthonhoz jutni, hogy gyermeket vállaljanak”.

További közélet egy kicsit szabadabban