Lakhatási támogatást javasol a Jobbik

A bajbajutottakon segítő lakhatási támogatás bevezetését szorgalmazta szerdai online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke.

    Z. Kárpát Dániel arról beszélt: a mindenkori kormánynak az átlagos bérszínvonalhoz igazított támogatást kell nyújtania azoknak, akik a megalázóan alacsony hazai fizetésükből önhibájukon kívül nem tudják állni a magas albérleti díjakat.


    Fontosnak nevezte azt is, hogy töröljék a babaváró hitel igénybevételénél most meglévő, szerinte értelmetlen és diszkriminatív 41 éves felső korhatárt, mert az mintegy 60 ezer nőt zár ki a támogatásból.
    A jobbikos politikus elmondta: első javaslatát a parlamenti szakbizottsági vitában leszavazta a kormányoldal, a második tárgyalására pedig el sem jöttek.
    Z. Kárpát Dániel kiemelte, pártja bővíteni akarja és igazságosabbá tenni a családtámogatások körét.


    Hozzátette, olyan rendszer kialakítása a céljuk, ahol “a támogatások elsősorban nem a nem rászoruló miniszterek balatoni építkezéséhez járnak, hanem azon magyar fiataloknak, akik nem tudnak kiszabadulni az albérletből, akik nem tudnak nagyobb otthonhoz jutni, hogy gyermeket vállaljanak”.

További közélet egy kicsit szabadabban

Szikratávíró Szórakoztató közéleti magazin

  • A Magyar Orvosi Kamara nem fogadja el Pintér Sándor béremelési javaslatát
    by szikrataviro on 2022.06.17. at 12:46

    Csaknem ötórás zárt körű állománygyűlést tartott csütörtökön Pintér Sándor belügyminiszter, aki az egészségüggyel kapcsolatos terveit is ismertette. Elhangzott itt, hogy az orvosi bérek jövő évben esedékes további 10 százalékos emelését az intézményvezetők fogják szétosztani teljesítményarányosan. Erre reagálva a Magyar Orvosi Kamara (MOK) közleményt adott ki, melyben megjegyzik: Pintér Sándor miniszter A A Magyar Orvosi Kamara nem fogadja el Pintér Sándor béremelési javaslatát bejegyzés először Szikratávíró-én jelent meg.