Kövér László túl sok sci-fit nézett mostanság

Kedvenc házmesterünk ellovagolt a közeljövőbe, és azt tapasztalta, hogy ott már olyan világ létezik, amiben az embereket a koponyájukon belülről fogják irányítani és befolyásolni.

És ez nem vicc, ugyanis ezt mondta:

„Idáig az emberi agy működését alapvetően csak ideológiai módszerekkel, azaz a koponyán kívülről lehetett befolyásolni, mostanra azonban egy olyan korszak küszöbére érkezett az emberiség, amikor az agykutatás és a technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy az emberi agy és gondolkodás működése neurotechnológiai eszközökkel, koponyán belülről is mások által befolyásolható, módosítható és irányítható legyen.”

Kövér eddig se volt szűkében az ökörségek összehordásában, de ez a kijelentése úgyszólván túlmegy mindenen. Az tény, hogy a technológia soha nem látott mértékben fejlődik, de azért álljon már meg a menet. Az emberi agy nem egy számítógép, ahová egy USB csatlakozón vagy wi-fin keresztül tetszőleges nullák és egyesek sorozatát táplálhatjuk be. Az emberi agy valódi feltérképezése még igencsak gyerekcipőben jár. Éppen hogy csak egy hajszállal vagyunk közelebb az elme, a gondolkodás, a lélek mibenlétének megismerésében, mint mondjuk száz éve.
A Kövér által vizionált chipset megépítése, és az azt irányító driver megalkotása ma még Asimov-i messzeségben van.

Valószínűbb tehát, hogy Kövér elvtárs a vágyálmait közölte velünk, és azért sopánkodik, hogy az ő idejében ezt a módszert a Fidesz még nem vetheti be az alattvalóknál.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .