A köpedék izgult

magam


Arold Péter
A szaros szájú blogster betyár, kinek oldalán, csak a tetszik gomb kapott helyet – nyilván azért, mert fél azoktól akiknek nem tetszik – megint győzelemről papol a szaros oldalán. Gondolom tudjátok kire utaltam eme remek, hozzáillő sorokkal.

„Ja, el ne felejtsük! A hétvégén volt egy időközi Szarvason. Mit gondolnak, ki nyert? Igen, a Fidesz nyert.
„A fideszes Babák Zoltán Antal nyerte az időközi képviselő választást Szarvason vasárnap, amelyet a körzet ugyancsak fideszes képviselőjének halála miatt kellett kiírni, írja az MTI.
A második helyen a helyi nagycsaládosok egyesületének jelöltje, a harmadikon a jobbikos Samu Tamás Gergő végzett. A Munkáspárt színeiben induló Dallas Péter lett a negyedik, egészen pontosan négy szavazatot kapott.” – szól a hír az indexen, jól eldugva.
Bezzeg, ha a Jobbik nyert volna, vagy valamelyik balsi-libsi…
Na, csak azért írom itt is le: Győztünk!

A szomorúság ebben a helyzetben számomra tényező. Nem azért, mert nem a Nagycsaládosok Egyesülete nyert. Nem is azért, mert nem a Jobbikos, vagy szegény Dallas Péter. Egyszerűen azért, mert ez az 5-ös sz. pártagkönyvvel rendelkező kretén, egyszerűen nem ismeri fel, hogy miért nem a fent említettek közül került ki a polgármester. Pedig az eredmény logikája roppant egyszerű. Eddig is a Fidesz adta a polgármestert. A város odahúz. Mint jó néhány településen. Ezzel nem is lenne baj. Abból inkább, hogy nem értelmezi ez a szottyant arcú bádogember azt a tényt, ami egyértelmű. Magyarországon az elmúlt három évben ennél az egynél sokkal több időközi volt. Ahol nem nyertek.
Akkor most mi is van?
Kezdjük azzal, hogy a választói névjegyzékben 1480 választópolgár szerepelt, közülük 477-en jelentek meg a választáson, a részvételi arány 32,23 százalék volt. Ezen azért röhöghetek?
Tovább is van. Írjam még? Ki is az a Babák Zoltán?
Babák Zoltán (Gyula, 1966. szeptember 5.) számítástechnikus.
Szülei: B. ANTAL, Ábel Mária.
Felesége: Révész Éva tanárnő.
Gyermekei: B. Bence, B. Botond.
Iskolái: Békésszentandrási Ált. Iskola, 1980; Vajda P. Gimnázium 1984; Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola, Kecskemét, 1987, automatizálási üzemmérnök; Külkereskedelmi Főiskola, 1994, közgazdász.
Pályája: Szakképzettségének megfelelő munkakörben dolgozott a következő munkahelyeken: 1987-88, Szarvasi Vas- Fémipari Szövetkezet; 1988-89, Dózsa Mgtsz; 1989-91, HAKI; 1991-93, Lézer Informatika Kft., Budapest; 1993-tól Kenzo Kft., Szarvas; 2008-tól HAKI, Szarvas. 2007-től www.newjsag.hu (ezt kötelező megnézni) névvel internetes újság kiadója, szerkesztője és tulajdonosa.
Kedvtelései: úszás, szabadidősportok.
Innen a Forrás
Ja! Névrokona (vagy nem)  Szarvas polgármestere  volt 1998 – tól egészen haláláig ami 2017-ben következett be. Erről bővebben ezen hivatkozáson.  Hacsak esetleg  mégsem  voltak rokonok, de ezt a név miatt nem feltételezném. Szarvas nem világváros.
De nézzük meg egy Wikipédia által hozott szövegrészt. Ami számomra érdekes, az a piros szövegrész.

Babák Mihály 1947-ben született Szarvason. Szülei: id. Babák Mihály és Kiszely Anna. 1966-ban építőipari technikusi képesítést szerzett Szegeden, a Veres István Építőipari Technikumban. 1978-ban ács – és kőműves mestervizsgát tett. 1966-ban építőipari technikusi képesítést szerzett Szegeden, a Veres István Építőipari Technikumban. 1978-ban ács és kőműves mestervizsgát tett, majd ezek után, 1983-ban a budapesti Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervező, 1989-ben pedig gazdálkodási szakigazgatás-szervező szakon oklevelet szerzett. 1992-ben a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskola szakközgazdász szakán tanult. 1998-ban a DATE-n településüzemeltetési szakmérnöki diplomát kapott. 1966 és 1969 között a Bács-Kiskun Megyei Tervezőintézet tervezője lett, majd 1969-ben kinevezték a Szarvasi Építőipari Szövetkezet műszaki vezetőjének. 1975-ben a Szarvasi Költségvetési Üzem műszaki vezetője, majd a Városgazdálkodási Kft. igazgató-helyettese lett, valamint a kommunális-városüzemeltetési ágazat vezetőjévé nevezték ki….

A kőműves mestervizsga ‘(78) utáni öt év komoly teljesítmény. Magától nem ment, de gondolom nem volt pártrendszeri segítsége. De fátylat rá.
A lényeg az, hogy a bádogember helyében én nem nevezném ezt győzelemnek.
2014.- ben összeférhetetlenségi törvény  miatt csak az önkormányzati választáson indult, de ebbe közre játszott az akkor választókerület összecsomósodás is ami teret adott a Fidesznek. Halála után az időközi választást követően a  posztot Babák Zoltán ANTAL vehette át.
Arra már gondolni sem merek, hogy az új polgármester édesapja nem lehetett – e az előző polgármester testvére.
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .