DK: A Magyar Idők egy náci szellemiségű orgánum

A parlament hétfői plenáris ülésén felszólalt a DK-s Gréczy Zsolt. A téma a kulturális élet támogatása volt, aminek a végén a politikus eljutott oda, hogy a Fidesz-kormány bolsevik.

„A kulturális tao kivégzése, avagy a kultúrharc élesedik?”

– ez volt Gréczy felszólalásának a címe, az apropó pedig az, hogy a kormány előtt a döntés, megszűnhet a színházak taotámogatása. L. Simon László szerint nem kevesebb, hanem több pénzhez juthatnak a színházak, ha a jelenlegi taotámogatási rendszer megszűnik.
Gréczy a tao után gyorsan rátért a Magyar Időkben vívott kultúrharca, ahol nemrég Ady Endrét is betámadták, a DK-s politikus a lapot náci szellemiségű orgánumnak nevezte, majd kitért arra is, hogy az Operettszínház új főigazgatója nem az lett, akit a társulat, hanem az, akit Orbán akart.
Gréczy szerint újra itt a három T, a tűrt, a támogatott és a tiltott kora a kultúrában.
A bolsevik kormányok már csak ilyenek – mondta.
Az interpellációra Rétvári Bence államtitkár válaszolt, felhívva arra a figyelmet, Gréczy korábban újságíró volt, a Minőségi Újságírásért Díjat pedig néhány hónapja pont az állami kultúrtámogatásért kapta a G7 és az Index szerkesztősége.
A kulturális taóról azt mondta az államtitkár, átláthatóbb rendszerre van szükség, de pénz így is fog érkezni a rendszerbe.