Ronald J. Tromf

A vidék

Miért nincs igazi baloldal?
Miért nincs igazi baloldal?

Előző írásomban a baloldal gyatra és tehetetlen működéséről írtam le gondolataimat, azzal a végszóval, hogy a vidéki élet politikai hangulatáról is szót ejtek legközelebb. Hát eljött a legközelebb.

Több, mint 10 évet éltem egy csendes kis Heves megyei faluban, ahol a politikai élet, szinte csak a négy évente felbukkanó szavazás volt. Érdekes módon, beszélgetéseim során kiderült, hogy gyakorlatilag a falu politikai kérdésben ketté szakadt. Ki legyen és ki ne legyen végkép az ország vagy a falu élén.

Ne feledjük, hogy a falusi politika az 50-es évek padlás söpréséből táplálkozik és ezt a jobb oldali hatalom folyamatosan kihasználja. Még ma is élnek azok a falun nevelkedett és élő emberek, akik részesei voltak az akkori kommunista hatalom szélsőségeinek.

A kötelező téeszesítés, a kötelező beszolgáltatás és az akkori rendszer “vívmányai”  nem tetszését fejezték ki a falusi emberekből. Itt azért azonnal hozzá kell tennem, hogy szerintem a TSZ nem volt olyan ördögtől való.

Végeredményként a vidék és annak kistelepülési rendszere nem szerette és ma sem szereti a kötelezőt. Anélkül, hogy bárkit is megsértsek, sokat nyom a latba, az iskolázottság, mely komoly erővel bír a hírek feldolgozásában.

Erről egy vicc jut eszembe., mikor a paraszt bácsi meglátja az elefántot az állatkertben és kijelenti, már pedig ilyen állat nincs.

A baloldal midig vesztes volt a vidéki régiókban és erre még rálapátolt azzal, hogy a mai napig nem képesek tényt feltárni és bocsánatot kérni. A régi nomenklatúra nem állt oda és mondta azt, hogy voltak dolgok, amiket elődeink ellenetek elkövetettek, de mi ezt szeretnénk elfeledtetni veletek.

A vidék, még mindig nem bízik a baloldalban és ezt a bizalmat egyhamar nem fogják visszakapni. Ahhoz már régen elkellett volna kezdeni a világos beszédet, a felvilágosítást és kérdezni, kérdezni, kérdezni. Utána tájékoztatni. Falun. Ott ahol a nép, csak 5 adót néz, és csak 2 rádióműsort hallgat.

A közmédiának nevezett valamik, a kulturális bölcseletek és a külhoni magyarok és a magyarság öntudatán kívül csak a migrációt, annak mételyeit – mert igaz vannak – Európa multikulti vesztét, a magyar gazdaság erősödését, a személy fejlődését a beruházások jelentőségét a fizetések emelkedését st. stb. propagálja.

Nincs egy igazi, nagy hagyományokkal rendelkező baloldali szócső, karizmatikus vezető. Csak ellenzék van, abból is tíz féle.

 

Hirdetés

A falusi ember azt hiszi el, amit lát. Kivéve, ha elefánt. De azt tudja, hogy 100 éven keresztül a szekere mindig elakadt a sárban. Most azt látja, hogy a falu közepe szépül, az utak járhatóak, bevezették a vizet és a gázt, a fideszes falu sorra nyerik el a pályázatokat és ez a fideszes pogármesternek köszönhető.  A többi nem érdekli.

Nem érdekli, hogy a jelenlegi kormányzat holdudvara lesz az unokája munkaadója, vagy mondjam azt, hogy az unoka lesz a hűbérese? Nem veszi észre, hogy a környezetében kialakulóban lévő társadalmi rendszer egyre jobban hasonlít az uram bátyám korszakra, a húszas évek falu város berendezkedésére és kemény ellentétekre. A vidéki embert, csak egy dolog érdekli. Csak az, hogy a komenisták vissza ne jöjjenek. És ezt a Fidesz igen okosan kihasználja.

Pedig emlékeim szerint, a baloldali ember nem feltétlen Rákosi, vagy Kun Béla.

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Comments are closed.