Az MSZP továbbra is vizsgálja a választás lebonyolításának törvényességét

A Fidesznek nem volt elég, hogy saját magára szabta a választási törvényt, így a választás napján még több olyan dolgot is megléptek, ami miatt most rengeteg ember kérdőjelezi meg a választások tisztaságát. Egyre több jel utal arra, hogy a Fidesz még a saját törvényeit sem tartotta be.
Érthető a gyanakvás, hiszen sok a megválaszolatlan kérdés. Továbbra sem tudjuk, hogy miért omlott össze a valasztas.hu tájékoztatási felülete. Nincs válasz arra, hogy hogyan térhetnek el a szavazóköri névjegyzéki adatok az NVI honlapján található adatoktól. Azt sem lehet tudni, hogy miért nem zárták le a törvényes határidőre a névjegyzéket.
Furcsábbnál furcsább esetekben nem volt hiány ezen a választáson: több száz embert jelentettek be egy-egy lakcímre, a kis határátkelők megnyitásával tömegesen utaztatták a nem magyar anyanyelvű állampolgárokat, a választókörökben csak az ellenzéki szavazatok voltak érvénytelenek.
Az MSZP már elemzi és nyilvánosságra hozza a megkapott jegyzőkönyveket a www.ujraszamolas.hu oldalon és mindent elkövet a gyanús esetek kivizsgálásáért. Szombaton pedig az MSZP is részt vesz a tüntetésen az Operánál mindazokkal, akiknek fontos a demokrácia és a választás tisztasága.
MSZP