A Jobbik a szilvásváradi lovasközpont-beruházást firtatja

meszarosA Jobbik visszaéléseket feltételez a szilvásváradi lovasközpont-beruházásban és részletekre kíváncsi a miniszterelnöktől.
Szűcsné Major Ildikó, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a projekt jól példázza, hogy a kormány számára nem a kivitelezés fontos, hanem az abban rejlő korrupciós lehetőség.
Szóvá tette, hogy a költségek 2013 óta folyamatosan növekednek arra hivatkozva, hogy megfelelő műszaki tartalom szükséges ahhoz, hogy a létesítmény nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas legyen. A fedett lovarda 1,9 milliárd forintból készült el, azonban a novemberi megnyitó után műszaki problémák miatt lezárták – mondta a szóvivői, aki szerint nem volt fűtés, a vízvezeték-rendszer elfagyott, az öntözőberendezés pedig nem a pályát, hanem a nézőket locsolta.
Szűcsné Major Ildikó bírálta, hogy a milliárdos beruházást Mészáros Lőrinc nyerte el. Tájékoztatása szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke a kormányfőtől vár választ a kivitelezéssel kapcsolatban.
Felvetette azt is, hogy a beruházás részét képező 6000 fős stadion mennyibe kerül majd és használható lesz-e.
A szóvivőt kérdezték a 2024-es budapesti olimpia pályázattal szemben indított aláírásgyűjtési akcióról is. Azt felelte: a Jobbik már a pályáztatáskor felvetette egy népszavazás szükségességét, most pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is fel kell mérnie a társadalmi támogatottságot, ugyanis annak híján nem is esélyes megnyerni a rendezés jogát.

bdó \ bzsm \ bhi
MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .