Pártot alapítanak a nyugdíjasok

Idős Demokraták Szövetsége néven pártot alapítanak a nyugdíjasok, és indulnának a 2018-as választásokon is. Céljuk egyebek mellett, hogy elérjék az alapnyugdíj bevezetését.

Pártot alapítanak az elégedetlen nyugdíjasok, az Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ) január végén lép nyilvánosság el, és februártól kezdi meg tevékenységét pártként, a 2018-as választáson pedig már indulni is akarnak, de egyelőre egyetlen már létező párttal sem szeretnének együttműködni – számol be a kezdeményezésről a 168 Óra.

Az alapítók kifejezetten rétegpártot szeretnének létrehozni, és kizárólag a nyugdíjasokat érintő, nem megosztó témákkal foglalkoznának, mint például a nyugdíj, az egészségügy vagy az időskori diszkrimináció, „amelyekben együtt tud működni a nercbundás rózsadombi hölgy és a falusi, templomba járó nyugdíjas is” – ahogy Kabai Tibor, az IDSZ egyik alapítója fogalmazott a lapnak. Szeretnék elérni többek között az alapnyugdíj bevezetését.

Kabai már több nyugdíjas szervezettel is tárgyalt, akik jelezték: ügyek mentén hajlandóak az együttműködésre.

mandiner.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .