Egyéb kategória

Az LMP jövőre elkezdi a felkészülést a 2022-es fordulatra

Az LMP 2020-ban akarja megalapozni, hogy a párt és az általa képviselt zöldpolitika a 2022-es demokratikus fordulatkor már megkerülhetetlen legyen – hangzott el a két társelnök pénteki, évértékelő sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Schmuck Erzsébet a fordulat évének nevezte az ideit, mert egyre többen látták be: fenntarthatatlanok a termelési és fogyasztási szokások, hiszen azok ökológiai válsághoz vezettek. Úgy fogalmazott: berobbant az életünkbe a klímaválság, és ezzel már nemcsak az ENSZ főtitkára vagy a pápa foglalkozik.

Az LMP a fenntartható fejlődést tekinti célnak, ezért elfogadhatatlan, hogy a kormány szétszakította a társadalmat kevés gazdagra és egyre több szegényre. Szintén elfogadhatatlan a természetet kizsigerelő gazdasági növekedés hajszolása. A kormány környezetpolitikája a semmibe vezet, hiszen a tőke és a nagyberuházások, valamint a saját oligarcháik vihetnek mindent.

Az LMP számos önkormányzati képviselője érte el, hogy településén klímavészhelyzetet hirdessenek, a párt pedig továbbira is követelni fogja annak országos kihirdetését is, annak ellenére, hogy a kormány egyszer már lesöpörte a javaslatot.

Kendernay János arra mutatott rá, hogy Európa más országaiban a zöld hullám akár kormányzati szinten is jelen van, és az Európai Bizottság is úgynevezett zöld megállapodást szorgalmaz.

A téma az idei, két magyarországi választáson is nagy teret kapott, és Budapest új polgármestere számára is fontos a kérdés. A kormány mégis magatehetetlenül áll azzal szemben, mit kezdjen a klímaválsággal, ezért kezdeményezett az LMP zöld népszavazást.

A politikus szerint a kérdéseik az Országgyűlésre tartoznak, ezért a Kúrián támadják meg a választási bizottság elutasító határozatait.

Olvassa el ezt is
Amit már nem lehet ésszel felérni.

  Arold Péter Ami összetartozik, az előbb-utóbb össze is nő. Ez mondható a politikára is függetlenül attól, hogy a párt Elolvasom

Nincs miről beszélni

Arold Péter A keresztyén hitvallás magyarországi zászlóshajója, aki a vasárnapi munka esküdt ellensége, a fehér lovon Erdélyben belovagoló Bem apója, Elolvasom

Hát nem ezt mondom én is?

Arold Péter Valamikor talán még többet láttam Gyurcsányban, mint most. Valamikor azt hittem, hogy Orbán veszett ellenfelel, kitől még maga Elolvasom

NEM ÉRTJÜK, MIÉRT HALOGATJÁK AZ ÖNÁLLÓ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM LÉTREHOZÁSÁT

Úgy látszik, az orvosok elvándorlását kétségbe esve igyekszik megakadályozni a kormány. A bevetett eszközöknél a legtöbbek először a pénzre gondolnak, Elolvasom

Megosztás

Érdekel minket az ön véleménye is! Ossza meg velünk!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..