Az LMP jövőre elkezdi a felkészülést a 2022-es fordulatra

Az LMP 2020-ban akarja megalapozni, hogy a párt és az általa képviselt zöldpolitika a 2022-es demokratikus fordulatkor már megkerülhetetlen legyen – hangzott el a két társelnök pénteki, évértékelő sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Schmuck Erzsébet a fordulat évének nevezte az ideit, mert egyre többen látták be: fenntarthatatlanok a termelési és fogyasztási szokások, hiszen azok ökológiai válsághoz vezettek. Úgy fogalmazott: berobbant az életünkbe a klímaválság, és ezzel már nemcsak az ENSZ főtitkára vagy a pápa foglalkozik.

Az LMP a fenntartható fejlődést tekinti célnak, ezért elfogadhatatlan, hogy a kormány szétszakította a társadalmat kevés gazdagra és egyre több szegényre. Szintén elfogadhatatlan a természetet kizsigerelő gazdasági növekedés hajszolása. A kormány környezetpolitikája a semmibe vezet, hiszen a tőke és a nagyberuházások, valamint a saját oligarcháik vihetnek mindent.

Az LMP számos önkormányzati képviselője érte el, hogy településén klímavészhelyzetet hirdessenek, a párt pedig továbbira is követelni fogja annak országos kihirdetését is, annak ellenére, hogy a kormány egyszer már lesöpörte a javaslatot.

Kendernay János arra mutatott rá, hogy Európa más országaiban a zöld hullám akár kormányzati szinten is jelen van, és az Európai Bizottság is úgynevezett zöld megállapodást szorgalmaz.

A téma az idei, két magyarországi választáson is nagy teret kapott, és Budapest új polgármestere számára is fontos a kérdés. A kormány mégis magatehetetlenül áll azzal szemben, mit kezdjen a klímaválsággal, ezért kezdeményezett az LMP zöld népszavazást.

A politikus szerint a kérdéseik az Országgyűlésre tartoznak, ezért a Kúrián támadják meg a választási bizottság elutasító határozatait.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .