Párbeszéd: az Emmi kudarcot vallott az iskolák felkészítésében

MTI hír

A Párbeszéd szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) látványosan kudarcot vallott az iskolák, óvodák koronavírus-járvány elleni felkészítésében – mondta az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten tartott, a Facebookon online is közvetített sajtótájékoztatón.

Barabás Richárd kifejtette, a tárca nem ismerte fel, hogy a legtöbb iskola nem rendelkezik megfelelő infrastruktúrával ahhoz, hogy betartsa az óvintézkedésekről szóló ajánlásait, ezzel pedig veszélybe sodorja a gyerekeket, szülőket és tágabb értelemben mindenkit. A minisztérium emellett nem tett javaslatot arra, hogyan kezdjék meg az oktatást az idős, illetve krónikus beteg tanárok – tette hozzá.
Kiemelte, a kormány nem tett semmit azért sem a nyáron, hogy még erősebben átállítsa az iskolákat a digitális oktatásra. Erre különösen azokon a hátrányos helyzetű területeken lett volna szükség, ahol nem állnak rendelkezésre a távoltartáshoz szükséges digitális eszközök – mondta a szóvivő.
A politikus felszólította a kabinetet, hogy azonnal kezdje meg a higiéniai eszközök biztosítását minden oktatási intézménynek. A Párbeszéd emellett követeli, hogy a mentőszolgálat szükség szerint tegye lehetővé az azonnali és ingyenes szűréseket, kiemelten figyelve a diákokra és tanárokra – hangoztatta Barabás Richárd.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .