Egyéb, Hírek

Civilbe öltöztetett katonák?

Egy a Facebbokon talált hír utal arra, hogy civilbe öltöztetett katonák özönlenek be az EU- határain. Ennek alátámasztása képen három fotót közöltek le a hirhatar.com hasábjain.
Az online hírfelület számomra nem ismert, és Google számára is elenyésző kihelyezett link találattal bír. Kihelyezett, vagy átvett linkjei hasonszőrű tartalommal rendelkező oldalakon található meg, tehát maga a hírérték is elenyésző. De mi van akkor, ha nem?

Ez nekem úgy tűnik mint ha az embercsempészek közé tartoznának. Fotó: Facebook
Ez nekem úgy tűnik mint ha az embercsempészek közé tartoznának. Fotó: Facebook

 
Megfigyelve az ismert híroldalak által közölt képanyagokat, még távolról sem fedezhető fel úgymond kisportolt, az EU területén katonai cselekményekre kiképzett migráns. Viszont az szembetűnő, hogy koruk valóban fiatal.
De visszatérve a kiképzett civilekre. Ellenőrző szerveink mennyire képesek ellenőrizni az országba beérkező feltételezett menekültek előéletét? Mint az köztudott, személyes okmányaikat hátrahagyva lépik át a magyar államhatárt, ezzel teljesen kizárva az ellenőrzés lehetőségét.
Az idézett cikk valóságtartalma szinte semmi, amire jól utal az a szövegrész is, ami a török által Buda elfoglalásáról zagyvál.
Kérdésem csak az, hogy ilyen „hírek” esetében ki dönti el a rémhír kategóriát és egyáltalán szankcionálják e?
Kiváncsi további mignsokkal kapcsolatos hírekre? Akkor lájkolja Facebook oldalunkat
Arold Péter

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

kettő × négy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..