Civilbe öltöztetett katonák?

Egy a Facebbokon talált hír utal arra, hogy civilbe öltöztetett katonák özönlenek be az EU- határain. Ennek alátámasztása képen három fotót közöltek le a hirhatar.com hasábjain.
Az online hírfelület számomra nem ismert, és Google számára is elenyésző kihelyezett link találattal bír. Kihelyezett, vagy átvett linkjei hasonszőrű tartalommal rendelkező oldalakon található meg, tehát maga a hírérték is elenyésző. De mi van akkor, ha nem?

Ez nekem úgy tűnik mint ha az embercsempészek közé tartoznának. Fotó: Facebook
Ez nekem úgy tűnik mint ha az embercsempészek közé tartoznának. Fotó: Facebook

 
Megfigyelve az ismert híroldalak által közölt képanyagokat, még távolról sem fedezhető fel úgymond kisportolt, az EU területén katonai cselekményekre kiképzett migráns. Viszont az szembetűnő, hogy koruk valóban fiatal.
De visszatérve a kiképzett civilekre. Ellenőrző szerveink mennyire képesek ellenőrizni az országba beérkező feltételezett menekültek előéletét? Mint az köztudott, személyes okmányaikat hátrahagyva lépik át a magyar államhatárt, ezzel teljesen kizárva az ellenőrzés lehetőségét.
Az idézett cikk valóságtartalma szinte semmi, amire jól utal az a szövegrész is, ami a török által Buda elfoglalásáról zagyvál.
Kérdésem csak az, hogy ilyen „hírek” esetében ki dönti el a rémhír kategóriát és egyáltalán szankcionálják e?
Kiváncsi további mignsokkal kapcsolatos hírekre? Akkor lájkolja Facebook oldalunkat
Arold Péter

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .