Tapolca mindkét választókerületében jobbikos győzelmet hozott az időközi választás

Gyözzön a Jobbik?
Gyözzön a Jobbik?

Tapolca mindkét választókerületében a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást – tájékoztatta az MTI-t vasárnap este a tapolcai önkormányzat jegyzője.
Ughy Jenőné elmondta, hogy Tapolca 3-as számú választókerületében a jobbikos Pass Sándor nyert a szavazatok 58 százalékával, az 5-ös számú választókerületben pedig az ugyancsak a Jobbik színeiben indult Décsey Sándor nyerte a választást a voksok 52,4 százalékával.
A 3-as számú választókerületben a független Ács Jánosné a szavazatok 21,4 százalékát kapta. Az MSZP-MLP színeiben indult Kránicz András a voksok 15,8 százalékát kapta. A független Szalkai Zsolt a szavazatok 4,8 százalékát szerezte meg.
Az 5-ös számú választókerületben a független Horváthné Somogyi Ildikó a szavazatok 25,4 százalékát, az ugyancsak független Toronyi Tibor 14,2 százalékát kapta. Az MSZP-MLP színeiben induló Sásdiné Verebélyi Margit Hajnal a voksok 8 százalékát szerezte meg. Tapolca képviselő-testületében öt fideszes, öt jobbikos, egy szocialista és egy független képviselő dolgozik majd. A város mindkét választókerületében a korábbi képviselő lemondása miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani.
MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .