Egyéb, Hírek, Jobbik

Quaestor – A Jobbik a Fidesz-frakció képviselőjét is várja a csütörtöki egyeztetésre

Vona Gábor
Vona Gábor

A Jobbik részt vesz az MSZP által a Quaestor-ügyben csütörtökre kezdeményezett ellenzéki egyeztetésen – közölte szerda este az MTI-vel Vona Gábor, a Jobbik elnöke, kiemelve: a “szembesítésre” a Fidesz-frakció képviselőjét is várják.
Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerdán azt kezdeményezte, hogy az ellenzéki pártok képviselői csütörtökön a Képviselői Irodaházban tárgyaljanak a kialakult helyzetről.
Vona Gábor közleményében úgy fogalmazott: “a Jobbik az ellenzék vezető erejeként természetesen részt vesz a Tóbiás József által kezdeményezett egyeztetésen”. Hozzátette: az ötpárti egyeztetésen arról is beszélni kell, hogy milyen szerepe volt a brókerbotrányban a szocialista kormányoknak, milyen üzleti kapcsolatok álltak és állnak fenn a bukott baloldal vezetői és a brókerházak korrupt vezetői között.
Ezzel együtt kiemelte: kiderült, a kormánypárt frakciója már a brókerbotrány kirobbanása előtt tisztában volt az elkerülhetetlen csőddel, mégsem a “keményen dolgozó kisemberek” pénzét, hanem a saját vagyonukat mentették. Így a Jobbik szerint a Fidesznek számos kérdésben kell világos és érthető választ adnia a magyar embereknek.
A Jobbik felszólítja a “Fidesz-brókerházat”, ne futamodjon meg gyáván a felelősségre vonás elől, hanem álljon a népképviseletet jelentő ötpárti plénum, a sajtó és így a teljes hazai nyilvánosság rendelkezésére – írta közleményében Vona Gábor.
Orbán Viktor egy Sopronban tartott szerdai sajtótájékoztatón közölte, ő rendelte el, hogy a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzüket.     A kormány ülésén hozott rendelkezés úgy szólt, hogy minden minisztériumnak át kell néznie, van-e pénzügyi kapcsolata brókercégekkel, “állomásoztat-e” náluk közpénzt, és ha igen, azonnal vonja ki onnan, mert ilyen, “dominóhatással fenyegetett” időszakban “egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani” brókercégeknél – mondta a miniszterelnök.
A Külgazdasági Külügyminisztérium azt közölte, hogy a minisztérium és háttérintézményei nem rendelkeztek semmilyen törvénytelen információval a Quaestor pénzügyi helyzetével kapcsolatban.
A tárca közleményében kitért arra is, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezetősége március 5-én döntött arról, hogy kiveszi a tőkéjét a Quaestortól.
E döntésnek köszönhetően a közpénz nem került veszélybe, nem veszett el – írták.
Ellenzéki pártok szerdán Orbán Viktor miniszterelnök lemondását követelték, illetve azt közölték, hogy bennfentes kereskedelem gyanúja miatt feljelentést tesznek.
 
MTI

Ha tetszett látogassa meg Facebook oldalunkat is

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

13 − tizenegy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..