Képzőművészeti pályázat

A Várnegyed Galéria meghirdeti képzőművészeti pályázatát, mely kiállítási lehetőséget biztosít a Várnegyed Galériában.

A pályázat célja az I. kerületben élő művészeti közösség megerősítése és bemutatása a galéria látogatóinak. A koncepció a Várnegyed kulturális örökségének és történelmi jelentőségének újraértelmezését kéri az alkotóktól. A művek reflektáljanak arra, hogy a művész hogyan kötődik az I. kerülethez. A pályázat lényeges pontja, hogy az alkotók a pályázott művekkel a Várnegyed és a művészet közötti kapcsolat egyedi és izgalmas ábrázolását is bemutassák.

A pályázatokat 2024. január 31-ig várjuk, az alábbi űrlapon:

https://forms.gle/DxhHuDcAd4hi9DZ49

Pályázati koncepció

A Várnegyed Galéria meghirdeti képzőművészeti pályázatát, mely kiállítási lehetőséget biztosít a Várnegyed Galériában. A pályázat célja az I. kerületben élő művészeti közösség megerősítése és bemutatása a galéria látogatóinak. A koncepció a Várnegyed kulturális örökségének és történelmi jelentőségének újraértelmezését kéri az alkotóktól. A művek reflektáljanak arra, hogy a művész hogyan kötődik az I. kerülethez. A pályázat lényeges pontja, hogy az alkotók a

pályázott művekkel a Várnegyed és a művészet közötti kapcsolat egyedi és izgalmas ábrázolását is bemutassák.

A pályázat témája:

A pályázat három témája lehetőséget kínál az alkotóknak, hogy a Várnegyed sokszínűségét és kulturális gazdagságát, valamint a városi élet és a történelem közötti kölcsönhatást jellemző alkotásokat hozzanak létre. A művészek szabadon értelmezhetik a témát, olyan pályaműveket nyújthatnak be, amelyek kifejezik saját kreatív látásmódjukat a Várnegyedre és annak környezetére vonatkozóan.

Témavariációk:

  • Színek, formák és hangulatok találkozása
  •  Közös emlékek: A várnegyed személyes történetének megörökítése
  •  Várakozás és elmozdulás- vizuális lenyomatok

Pályázati technikák:

A pályázatra beadható festmény, grafika, fotó, installáció, mixed media. Kérjük, hogy az alkotások a beadáskor installálásra kész állapotban legyenek.

Jelentkezés a pályázatra:

A pályázatra jelen űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, a pályázati művek leadási határideje 2024. január 31.

A pályázathoz PDF formátumban csatolandó dokumentumok:

  • pályázati portfólió, ami maximum 5 darab alkotásból állhat (ha sorozatot ad be a művész, akkor az egy alkotásnak számít, JPG formátum)
  • fényképes önéletrajz
  • alkotó pályázati koncepció (maximum 600 karakter)
  • referencia anyagok (nem kötelező elem, PDF formátum)

További feltételek:

  • magyar állampolgárság 
  • minden pályázat a jogi út kizárásával történik
  • a pályázók részvételükkel elismerik a zsűri döntését

Pályázat díjazása:

A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el. A munkák csoportos kiállítás alkalmával kerülnek bemutatásra 2024. tavaszán a Várnegyed Galériában. Továbbá az intézmény lehetőséget biztosít egyéni kiállításra is, ahol a szakmai zsűri által kiválasztott alkotók munkái egy hónapig megtekinthetőek lesznek.

Sok sikert kívánunk minden Pályázónak!

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .