Jobbik-Konzervatívok: azonnali 50 százalékos béremelést a pedagógusoknak!

Fizetéscsökkentés helyett azonnali 50 százalékos béremelést követel a pedagógusoknak a Jobbik-Konzervatívok.

    Brenner Koloman, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombati Facebook-bejegyzésében azt írta, továbbra is tiltakoznak a pedagógus-szakszervezetek a Belügyminisztériumban érdemi egyeztetés nélkül kidolgozott új teljesítményértékelő rendszer ellen.
    Hozzátette: a hírek szerint már el is indult a rendszer bevezetése kísérleti jelleggel, és a jövő évtől anyagi következményei is lennének az értékelésnek.
    Kiemelte: a Jobbik-Konzervatívok a tanárokat „nem elbocsátandó cselédnek”, hanem felelős értelmiséginek tekinti, ezért hibának tartják a tervezett éves belső teljesítményértékelés bevezetését.
    „Ennek során ugyanis az intézményvezetők, illetve a fenntartó állam fideszes kinevezettjei a tankerületekben hoznak személyi döntéseket arról, hogy ki kapjon több vagy kevesebb fizetést, illetve kinek a szakmai munkája megfelelő” – jegyezte meg.
    Brenner Koloman közölte, pártjuk régóta szorgalmazza, hogy modernizálják a leépített szakfelügyeleti rendszert, „de a feljebbvaló ellenőrzése helyett valós, a pedagógusok munkáját támogató szakfelügyeleti rendszerre volna szükség”.
    A Jobbik-Konzervatívok szerint azonnal el kell indítani a magyar oktatásügy átfogó, szakmai konszenzuson alapuló modernizációját; ennek csak a nulladik lépése lenne a pedagógusok azonnali 50 százalékos béremelése, amelynek érdekében benyújtották módosító javaslatukat a költségvetéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .