Antall József Tudásközpont

A hajó süllyed, iszkolnak az „utasok”, köztük Nógrádi is

Lemondott az Antall József Tudásközpont (AJTK) teljes, háromtagú felügyelőbizottsága, valamint a kuratórium elnöke, Nógrádi György, a kormánypárti médiában rendszeresen szereplő, biztonságpolitikával foglalkozó elemző, írja a Direkt36.

Többen utaltak arra, hogy a döntésükben szerepet játszott a tényfeltáró cikksorozat: a kormányközeli politikaelemző intézetnél a vezetőség szívesen költötte a közpénzt például luxusutazásokra, az igazgató egyre magasabb fizetésére, drága tárgyakra, pr-szerződésekre. Többen hangsúlyozták, hogy már nem állnak kapcsolatban Antall Péter igazgatóval, a néhai miniszterelnök, Antall József fiával.

A teljes felügyelőbizottság mellett távozott Nógrádi György, a kuratórium elnöke is. Bár az AJTK-t Antall Péter irányítja igazgatóként, a kuratóriumi elnök hivatalosan a legfontosabb vezető tisztségviselő az alapítványban, övé a felelősség a szervezet működéséért, ő írja alá például a beszámolókat, támogatási szerződéseket és egyéb hivatalos iratokat is. A 2020-as évről szóló, júniusban közzétett alapítványi éves beszámolón például még az ő aláírása szerepel – írja a 444.hu (érdemes elolvasni)

Az alapítvány pénzügyeit a Miniszterelnökség és a NAV is vizsgálta.

Vélemény?

[Fancy_Facebook_Comments]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .