Csak Kásler menjen?

Csak nem képzeljük, hogy 36 ezer kórházi ágy kiürítését magától rendelte el?

 

Ugyan! Kásler már el is tűnt. Valószínűleg komolyan vette saját rendeletét és kora valamint általános állapota miatt otthoni karanténba helyezte magát. Az operatív törzs – mint annak idején a törökök II.Mohamed szultánt Szigetvár ostromakor – virtuálisan hivatalban tartja az őszszakállú férfiút.Úgy tesznek, mintha home office-ból dolgozna. Az egykori onkológusról sok rosszat elmondtak már, miniszteri működése is erősen fogyatékos, az mégis hihetetlen, hogy 36 ezer kórházi ágy kiürítését magától elrendelte volna. Az hihetetlen.

Az viszont nem, hogy parancsra bármit.

És nemcsak ő. A tiszti-főorvosasszony sem mondana magától olyan bicskanyitogató hazugságot, hogy 36 ezer beteg jókedvéből heverészik valamelyik híresen komfortos magyar kórházban. Ő ugyanis megígérte, hogy senkit nem küldenek majd haza, akinek kórházi ellátásra van szüksége. 36 ezer szimuláns megy haza. Az elmúlt tíz évben sokszor gondoltam arra, hogy valahol legfelül valami zavar lehet az elme körül, de majdnem minden esetben kiderült, hogy alaptalanul gyanakodtam. Általában az történt, hogy nem voltam az adekvát információ birtokában, csak amikor kibújt aszög a zsákból, akkor esett le nálam a tantusz.

Remélem, most is így lesz, mert

36 ezer embert – egy város lakosságát – halálra ítélni csak úgy,

nos, nem éppen keresztényi cselekedet. Valószínűleg a gyurmaszilárdságú alaptörvényt is át kell gyúrni, hogy aztán ne lehessen baj ebből az apró pajkosságból, amikor a teljes felhatalmazás – isten segítségével – lejár. Mert, ha ez a 36 ezer kórházi férőhely üresen marad, akkor ismét fölerősödik bennem a gyanú. Azt nem akarom hinni, hogy egy héten belül kétszázezer korona-vírus beteg lesz Magyarországon, hogy közülük 36 ezren kerüljenek kórházba, mert az igazi tragédia volna. Hiszen – legjobb estben is csak 7 ezer zsír új lélegeztetőgép lesz addig az operatív törzs birtokában. Az is csak akkor, ha a lila (lélekben piros-fehér-zöld) légitársaság nem megy addig csődbe, és össze nem omlik a Sanghaj-Vecsés (Ferihegy)légihíd.

Azonban a jelek – mert a tények titkosak – arra utalnak, hogynem robbanásszerű járványra, hanem lassan csordogálóra kell számítanunk. Kíváncsi vagyok, mi lesz akkor a 36 ezer ággyal? Eladjuk a kipcsak testvéreknek? Vagy – mint a németek – bérlélegeztetést végzünk Olaszországnak? Ez nem lesz túl egyszerű,mert 36 ezer korona-beteghez minimum 12 ezer (nem akármilyen) orvos és 36 ezer (nem akármilyen) ápoló kell. Azt hiszem, végül eladják az ágyakat anyagárban Mészáros Lőrincnek és ő – némi felárral – tovább a MÉH-nek. Az igazi haszon az lesz,hogy 36 ezerrel kevesebb kórházi ágyat finanszíroz majd a TB (utódszervezete). Kevesebbe kerül majd a „magyar egészségügy”, és – világ csodájára – még sokkal rosszabb lesz. De az nem számít. Majd „lekommunikálják”, mint a járványt. Azzal nem fárasztom az olvasót, hogy mit kellene tenni. Azt már mindenki tudja. Talán az operatív törzs is. Csak a törzsfőnöknek nem merik megmondani.

A szerző sebész

magyarnarancs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .