Kovács László: A fiatalok tették tönkre az MSZP-t

kovacs_laszlo_mszpMolnár Gyula egyetért Botka László jelölésével, én is jó jelöltnek tartom, mert jó néhány éve vezeti Magyarország harmadik legnagyobb városát, Szegedet, kicsiben ez lemodellezi az országot, tehát neki már megvan a rutinja, alkalmas a szerepre – ezt Kovács László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP volt elnöke szerint egy nagyvárosi képviselőtestületben is komoly viták vannak, Botka László ebből a szempontból is harcedzett. A politikus elmondta: az előválasztás nem akadálya annak, hogy Botka László mögé felsorakozzon a szocialista párt. Hozzátette: az előválasztást könnyen meg lehet hekkelni, olyanok is szavazhatnak akár, akik a gyenge jelöltek kiválasztásában érdekeltek.

Azzal kapcsolatban, hogy mit gondol az MSZP fiatal generációjáról, Kovács László azt mondta:

bár nem szándékosan, de a fiatalok sok hibát elkövettek, és tönkretették az MSZP-t.

1998-ban lettem pártelnök, akkor nagy nyomás volt a fiatalításra, hiszen Orbán Viktor 35 évesen lett miniszterelnök, számomra az volt a szempont, hogy minél tehetségesebb emberek kerüljenek be az elnökségbe – fogalmazott.

Kovács László kijelentette: nem a kor számít, nem hisz a kvótákban, az ifjúsági és női kvótákban sem, hiszen ha nem alkalmas egy nő, akkor ne legyen az elnökség tagja, viszont, ha 15 nő annyira tehetséges, akkor minden elnökségi tag legyen nő. A szocialisták volt elnöke hangsúlyozta: Mesterházy Attila ragaszkodott a fiatalításhoz, ezzel nem lett volna baj, ha mindenki tehetséges, olyanok kerültek az elnökségbe, akik egy baloldali körzetben mindössze 9 százalékot értek el.

A politikus elmondta: világos volt, hogy ezekkel az emberekkel nem lehet sokat elérni.

Hozzátette: a 2010-es választást a Fidesz egy hazug kampánnyal nyerte meg, azonban Mesterházy Attila valamiért nem akart ezzel szembemenni, és megcáfolni a hamis vádakat. A jelenlegi elnökséggel nincsen semmi bajom, de nincs meg a kellő felkészültség és tudás, ezzel az elnökséggel nem tudja az MSZP megverni a Fidesz – magyarázta.

atv.hu/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .