Háromszor fizetik meg az adófizetők Andy Vajna médiavásárlását

Fotó: funny-pictures.picphotos.net
Fotó: funny-pictures.picphotos.net

Az Andy Vajna tulajdonában álló TV2 ma elismerte, hogy több csatornájukat Romániába telepítik, így azok ott is fognak adózni. Ezzel a lépéssel a magyar adófizetők már harmadszorra fizetik meg közvetlenül vagy közvetetten a filmügyi kormánybiztos médiavásárlásának árát: először amikor az állami tulajdonú Eximbank több, mint tízmilliárd forint hitelt adott a tranzakcióhoz, másodszor azért, mert a kormány és az állami cégek továbbra is milliárdos összegben hirdetnek teljesen fölöslegesen a csatornán, és harmadszor a mostantól kiesett adóbevételek miatt.

Az LMP szerint az egész TV2-ügy pontosan mutatja, hogy a kormánynak semmi nem drága az oligarchaháború sikeres megvívása érdekében, sajnos azonban a számlát minden esetben a magyar adófizetőknek kell állnia. Az elmúlt években százmilliárdok folytak el a Fidesz gazdasági hátországának harcában, és ma többek között ezért nincs pénz megfelelő minőségű oktatásra vagy egészségügyre.

Az LMP szerint az oligarchaháború leállításának egyik első lépése, hogy be kell tiltani a fölösleges állami hirdetéseket. Az LMP már többször benyújtotta erre vonatkozó törvényjavaslatát, de a kormánytöbbség minden egyes alkalommal lesöpörte azt, ezzel is bizonyítván, hogy a gazdasági hátország kiszolgálása fontosabb nekik, mint az adófizetők pénzével való felelős gazdálkodás.

Ikotity István
országgyűlési képviselő

Gál József
szóvivő

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .