Két magyar jelölt is döntőben az európai hulladékcsökkentési díjért

Két magyar jelölt is bejutott a döntőbe az európai hulladékcsökkentési díjért folyó küzdelemben – közölte a kezdeményezés magyarországi koordinátora, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság hétfőn az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a budapesti Bethlen Gábor ÚÁG Kincskereső Tagiskoláját az oktatási intézmények, Greksa Lászlónét pedig a magánszemélyek kategóriájában választotta be a nemzetközi zsűri a legjobb figyelemfelhívó akciót megvalósító versenyzők közé.
Magyarország 2014-ben harmadik alkalommal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amelyet november 22-30-a között tartottak. A közlemény szerint tavaly rekord számú önkéntest sikerült bevonni, a fejlesztők 150 akción keresztül mintegy 100 ezer embert tudtak megmozgatni a nap mint nap keletkező hulladékok, különösen az élelmiszer hulladék mennyiségének csökkentése érdekében.
A Bethlen Gábor ÚÁG Kincskereső Tagiskola akciójában az iskola összes diákját bevonva, játékos formában vezették rá a gyerekeket a környezettudatos viselkedésre. A gyerekek egy számítógépes program segítségével napi kitűzött célok elérésével tudtak fokozatosan, kattintásokkal láthatóvá tenni egy-egy képet.
Greksa Lászlóné a Bács-Kiskun megyei Homokmégyen a szelektív hulladékgyűjtés köré szervezett napon az 1500 fős falu minden harmadik lakosát be tudta vonni az akcióba és 1300 kilogramm papír hulladékot, 200 kilogramm műanyag palackot és 20 kilogramm fém dobozt gyűjtöttek együtt. Az újrahasználatra fókuszáló napon a helyi óvodában és általános iskolában készítettek a gyerekek használati és dísztárgyakat műanyag joghurtos poharakból és bébiételes üvegekből.
Az Európai Hulladékcsökkentési Díjat 2015. május 27-én, Budapesten adják át.
MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .