Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor…

Zalán György

Megnéztem kétszer az Indul a bakterházat.

Na nem most előszőr, hiszen már vagy harmincszor láttam, de most nem a felhőtlen szórakozás miatt, hanem tanulási igénnyel, és nem az egészet, csak azt a részt, ami a piócás emberről szól, és mostantól magunk között szólítsatok egyszerűen doktorúrnak, hiszen már nem kötelező az orvosoknak a kamarai tagság, gyógyíthatok, tépjetek nyugodtan sorszámot!

Igaz, nincsen piócám egy darab se, de a növekvő várólistákon edződött magyarok nem fognak meglepődni, ha csak öt-hat hónap múlva kerülnek sorra, akkor meg azt mondom majd, hogy éppen most döglött meg, én se találtam meg a Gúgliban, hogy meddig él egy pióca, szerintem más se, így el fogják hinni.

Az is hihető lesz, hogy most nem kapok másikat, persze, hiszen ársapkás és azok a szemét nyuggerek felhalmozási és nyerészkedési célból felvásárolták.

Mondjuk az érdekes lesz, ha Jakab Péter napirend előtt számonkéri a kormányon a piócákat, a bátrak nem is értik majd, sőt, a nagybajúszos házmester el is veszi a szót Jakabtól, mert azt hiszi, hogy a kormányról beszél.

Érdekes egyébként ez az evolúció, egy évtized alatt kifejlődött a piócák és a vámpírdenevérek mellé egy új vérszívófaj, nem tudom, hogy mondják latinul a NERoligarchát, az viszont biztos, hogy a Brehm-féle állathatározót újra kell írni.

De térjünk vissza az elejére, piócák híján csak diagnosztizálni fogok, az is jó pénz, a talpaspohár kitűnően pótolja a fonendoszkópot, homlokráncolva sejtelmesen hümmögni meg én is tudok, láttam egy valag doktorhauszt, menni fog, aztán mindenkinek munkaterápiát fogok javasolni, már tökig ér a kertemben a rohadt falevél, gereblyét adok.

Ha minden jól megy, jövő télre már előzetesben leszek, igazi rezsicsökkentés, Schadltól tudjuk, hogy szarosak a cellák falai, ahol büdös van, ott meg meleg is.

Egyébként is a nyár el fog kényeztetni, ötven százalékkal emelkedik az életszínvonal, hiszen most, a télen az éhségtől meg a hidegtől is szenved az alsó ötmillió.

Némileg ugyan enyhít a gondokon a globális felmelegedés, a Nermédiából egyre többet hallani arról, hogy nyomul a meleglobbi, és már a tantestületekben koncentrálódik, biztos azért, mert a modernebb tantermekben nincs hova elhelyezni egy kukoricacsutkával fűthető búboskemencét.

Úgysincs elég tengerink, Trianon elvette tőlünk a tengerünket, bár előrelátó, bölcs kormányunk vett a pénzemért vagy 300 méter tengerpartot az olaszoktól, pislákol tehát egy kis fény az alagútban, mi nem kukoricázunk!

Szóval dr. Zalán rendel minden hétköznap délelőtt, mert délután viszont aludni szoktam, olyankor álmodom meg az ilyen baromságokat, mint például most ezt.

Azért még ízlelgetem ezt a „rendelés” szót, utoljára a körúti sörözőben rendeltem, akkor egy négyzetméternyi korsót, így szoktam rá a délutáni alvásra.

Most kihasználom még az alkalmat, kijelentem, hogy nem fogadok el hálapénzt, ortopédcipővel sem foglalkozom, csak és szigorúan törvényes keretek között kívánok működni, ha nem lennék képes az áraimba beépíteni az extrahasznot, akkor műtősnek vagy korházi betegtologatónak mennék, vagy más olyan szakmát választanék, ahol a munka célja kizárólag az, hogy az ember elhagyja a beleit, miközben felkopik az álla.

Dr. Zalán… Doktorzalán… Szokjátok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .