Lemondott a legrégebben hivatalban lévő Polgármester

58 év rendületlen szolgálat után lemondott tisztségéről Veresegyház polgármestere Pásztor Béla.

A települést 58 éve irányító Pásztor Béla a képviselő-testület mai ülésén – február 21 – 2023. február 28-i hatállyal lemondott polgármesteri tisztségéről.

Pásztor Béla veresegyházi szolgálatát 1963-ban, éppen 60 évvel ezelőtt kezdte, amikor a 25 éves fiatalember elvállalta a Művelődési Ház irányítását. A mindig tettre kész vezetőt 1965-ben felkérték tanácselnöknek. Rövid gondolkodás után elfogadta a feladatot és 1965. szeptember 1-jén ki is nevezték az akkori község tanácselnökének. A falu fejlődése érdekében mindent megtett, az emberek az általa szervezett és vezetett társadalmi munkák sorozatával építették a települést. Az összefogásnak és a lakosság kétkezi munkájának köszönhetően lett orvosi rendelő, iskola, benzinkút, posta, épültek utak és járdák Veresegyházon. 

A rendszerváltozás után nagy fölénnyel nyerte meg az első polgármester választást – ahogy, azóta is az összes önkormányzati választást – és lett tanácselnökből 1990. október 12-től Veresegyház polgármestere. Immár 33 esztendeje látja el a polgármesteri tisztséggel járó feladatokat, tanácselnöki időszakát is beleszámítva, összesen 58 évnyi településvezetői munkásságával magyarországi rekorder. Munkájának egyik mérföldköveként 1999. július 1-jén Veresegyház városi rangot kapott.

Pásztor Béla hat évtizedes áldozatos munkássága nyomán az egykor „Kenyértelen Veresegyház” címmel illetett szegény sorsú falu mára a budapesti agglomeráció és az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településévé vált.

A polgármesteri tisztség betöltéséről – időközi polgármester választáson – várhatóan 2023 májusában dönthetnek a veresegyháziak. Az új polgármester megválasztásáig a főállású alpolgármester, Cserháti Ferenc látja el a polgármesteri feladatokat.

Veresegyház, 2023. február 21.

Veresegyház Város Önkormányzata
H-2112 Veresegyház, Fő út 35.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .