Az LMP parlamenti frakciója közleménye

Lehet Más a Politika
Lehet Más a Politika

Budapest, 2015. augusztus 22., szombat (OS) – RMDSZ-es önkormányzati képviselőkkel találkozott Schiffer András Kolozsváron
Az LMP társelnöke kolozsvári látogatása során Horváth Annával, Kolozsvár alpolgármesterével, Csoma Botonddal, a Kolozs Megyei RMDSZ elnökével és Geréd Imrével, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnökével tartott rövid megbeszélést szombaton délelőtt.
A 6. Kolozsvári Magyar Napokra érkezett magyarországi politikus elsősorban a kolozsvári magyar közösség aktuális problémáiról tájékozódott, ugyanakkor a beszélgetésen az erdélyi magyarság jelenlegi helyzetét érintő kérdések is szóba kerültek. „A kolozsvári, akárcsak az erdélyi magyar közösségnek, minden kulcsfontosságú pillanatban és kérdésben fel kell mutatnia erejét, megkerülhetetlen mivoltát ahhoz, hogy a kisebbségi jogok, nyelvhasználat terén továbbhaladhassunk a kijelölt úton. Vargabetűk, gondok még adódnak Kolozsváron is, de azért dolgozunk, hogy olyan hidakat építsünk, amelyek által megerősödik a bizalom a választott magyar képviselők és közösségünk között, illetve amelyek megteremtik a kölcsönös tiszteleten alapuló, nyílt, őszinte párbeszéd lehetőségét a többségi román társadalommal.” – hangsúlyozta Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere.
Az LMP politikusa az RMDSZ ifjúsági-, valamint helyi civil szervezetek képviselőivel is találkozik kolozsvári látogatása során.
2015. augusztus 22.
LMP Sajtó
Kiadó: LMP parlamenti frakciója

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .