11,2 milliárd forintos kártérítésre kötelezték a Quaestor-vezért

A Fővárosi Törvényszék első fokú, nem jogerős ítélete szerint Tarsoly Csabának cégvezetői felelőssége volt a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vagyonvesztésével kapcsolatban, írja az Index. A döntés nem csak azért fontos, mert

11,2 milliárd forint vagyoni kártérítésre kötelezték Tarsolyt, hanem azért is, mert ez az első ítélet, amely kimondja Tarsoly jogi felelősségét. Az indoklás szerint a Quaestor-vezér nem a hitelezők érdekeinek figyelembevételével látta el ügyvezetési feladatait, és a követelések kielégítését legalább 11,2 milliárd forinttal meghiúsította. A pert a Quaestor felszámolója, a Kvantál Kft. indította.

Mind ezek mellett a  strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 3500 euró, (~ 1,2 millió forint) kárpótlást ítélt meg Tarsoly Csabának, a Quaestor volt vezetőjének, mivel  túl sokáig, több mint két évig tartották előzetes letartóztatásban. Tarsoly ügyvédje a Blikknek azt mondta, hogy  az elzárás alatt nem kapott meg minden őt illető dokumentumot, így nem tudott rendesen felkészülni a saját ügyéből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .