Mit is írhatnék


Arold Péter
Ami összenő, az összetartozik. Az index.hu oldalán látott napvilágot az információ, hogy egy kormánypénzeket felvevő milliárdos miként sétálgathatott 11 éven keresztül ki és be a parlamentbe egy fő MSZP-s által kiadott állandó belépővel.
Régóta tudjuk, hogy egy kormányváltás csak akkor jöhet össze, ha azt komolyan akarják. De vannak, akik az ellenzék sorai között sem akarják. Még a vak is láthatja, hogy ez az MSZP már nem az aki komolyan kormányt akar váltani. Persze biztos vannak köztük is komoly gondolkodású és az ország jövőjéért aggódó politikus, de feltehető kérdés: mit akar az, aki a fent leírtakat megtette?
Hogy nevet adjunk a gyereknek megnevezzük az elkövetőt is. Mesterházy Attila adott állandó, úgynevezett szakértői kártyát Bessenyei Istvánnak, ám hogy az állami megrendelésekben dúskáló Valton-Sec Kft. résztulajdonosa, a Rogán-család üzleti partnere hányszor, hogyan és mire használta, arról a szocialista pártnak és volt elnökének fogalma sincs.
2007 és 2018 között állandó parlamenti belépővel járhatott az Országházba, valamint a Képviselői Irodaházba Bessenyei István. Az elmúlt időben már csak Sarka Kata titokzatos férjeként emlegetett üzletember milliárdos állami megrendeléseket bonyolító céghálóban résztulajdonos, de Rogán Antal feleségének üzleti tevékenységéhez is van némi köze.
Az index.hu rákérdezett az MSZP Sajtóosztályán, de természetesen a kellemetlen kérdésre a válasz a szokásos volt.
Az Ön által jelzett személlyel nem állt, és nem is áll szerződéses viszonyban sem a Magyar Szocialista Párt, sem az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja. Tájékoztatom, hogy az országgyűlési frakciókkal, így az MSZP Frakcióval kötött szerződések legfontosabb adatai is megtekinthetőek az Országgyűlés honlapján. Az országgyűlési képviselők lehetősége, hogy legfeljebb két fő részére állandó parlamenti belépőkártyát igényeljenek, a frakció vezetésének – a mandátum szabadsága miatt – ezzel kapcsolatban semmilyen vizsgálat, ellenőrzés nem feladata. Tájékoztatom továbbá, hogy jelenleg az MSZP Frakciótól az Ön által megnevezett személy nem rendelkezik érvényes parlamenti belépővel. Az MSZP Frakciója nem vezet nyilvántartást arról, hogy aki ilyen kártyával rendelkezik, mikor és hányszor lépett be az Országházba, illetve a Képviselői Irodaházba.
Mindenki maga döntse el, hogy azok a közéleti személyiségek, politikusok, akik csak és kizárólag a megélhetésért politizálnak, tevékenységük alatt semmi komoly, változást hozó döntést nem hoztak, mit keresnek még a Parlament padsorai között. Mindenki döntse el, hogy egyáltalán hogy bukkanhatnak fel még ugyan azok a nevek a közéletben a rendszerváltozást követő közel 30 év után? Hogy cikkezhetnek még olyan emberekről, akik a mai napig cinkosok egy hatalomátvételben és annak megtartásában pártállástól függetlenül.
Miért alakulhatott úgy, hogy Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila még ott lehet a politikai élet alakításában és az ország vezetésében.
Mutassatok még egy olyan országot a diktatórikus rendszereken kívül, ahol törvényileg engedélyezett 8 év után is a politikai életbenmaradás?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .