Az MSZP Mesterházyt választotta

magam


Arold Péter
Eldöntődött, hogy Kész nem kész az MSZP támogatására Veszprémben. Persze a Pesti Urak azonnal összefüggésbe hozta Kész Zoltán képviselő, az elmúlt években tett kijelentéseivel és persze szerintük mindenki liberális, akik nem vezérük eszméit vallja. (Ideje lenne valami más fenyítő szót kitalálni erre)

„Úgy tűnik, a sarló-kalapácsos tiltott önkényuralmi jelképpel viccelődő, majd a “zsidó emlékezet”állami kiadásait pazarlásnak tituláló és az 56-os szervezeteket becsmérlő képviselő személye vállalhatatlanná vált a jelöltállítás finisére”

Kész Zoltán a veszprémi időközi választásokon élvezte az MSZP támogatását, de mára úgy látják, Mesterházy jobb parti. A volt MSZP-s elnök  pályafutását ismerve nem vágom, hogy miért kell „ősembereket” indítani 2018-ban, de megértem, ha nincs más jelölt. Mesterházy Pécs szülötte, de  veszprémi gyerek, legalább is ami a tanulmányait illeti, hiszen 1980-1988 között a Hriszto Botev Általános Iskolába, 1988-1992 között a Lovassy László Gimnáziumba járt, Veszprémben.
2014-ben ő vezette a közös ellenzéki listát, így ő lett Orbán Viktor kihívója is.A 2014-es országgyűlési és európai parlamenti választások gyenge eredménye miatt május 25-én a teljes elnökséggel együtt felajánlotta lemondását elnöki tisztéről.
Kész Zoltán 1974-ben született tősgyökeres veszprémi családba. 1997-ben végzett az ELTE angol szakán, ezután 2003-ig tanárként dolgozott a balatonalmádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumban (ahol korábban érettségizett), 2003–2005 között a Veszprémi Egyetemen, 2005-ben az ELTE amerikanisztika szakán, majd 2011-ig a Padányi Katolikus Iskolában.
A Polgári Platform egyesület alapítója és elnöke, a Szabad Piac Alapítvány igazgatója. A veszprémi Amerikai Kuckó (American Corner) igazgatója volt. Biztos ezért liberálisak a nézetei)
 

2004-ben rövid ideig tagja volt a Fidesznek. Ezalatt a Fidelitas veszprémi csoportja elnökének is megválasztották.
2014 végén függetlenként, az MSZP, a DK, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a PM, a Magyar Liberális Párt, a MoMa és a Lokálpatrióták támogatásával indult a Navracsics Tibor távozása miatt megüresedett parlamenti képviselői mandátumra kiírt veszprémi időközi választáson, amit 44,76%-os részvétel mellett, a szavazatok 42,66%-ával megnyert, ezzel országgyűlési képviselői mandátumot szerzett.
Blogján néhány kijelentésével érdekes emberré vált.

„Konzervatív is vagyok, mert hiszek a hagyományokban, de azt is vallom, hogy a hagyományok megtartása nem jelenti azt, hogy azok esetleg teljesen változtathatatlanok. Hiszem, hogy nincs szükségünk ekkora politikai garnitúrára, parlamentre. Nem hiszek az általános választójogban, mert amíg a nem adózó szavazata egyezik az adózóéval, addig csak a demagógia és a populizmus uralja a politikai kultúrát vagy kultúrálatlanságot.
Republikánus is vagyok, mert nem hiszem, hogy mindent a gazdagoknak kéne fizetni, s közben az ország fele meg segélyekből éljen.
Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem. Biztos, hogy szépen hangzik ez az egyenlősdi, de értsük már meg, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki egyenlő. Egyszer már megpróbáltuk. Nem sikerült. Most is annak a levét isszuk. Aki egyenlő akar lenni, elmehet Észak-Koreába. Ott mindenki egyenlően szegény, kivéve a komcsi pártvezetést. Eltiltanék mindenkit a politizálástól, aki 1990 előtt bármilyen politikai pozícióban volt. Nem engedném, hogy fiatal, munkát még messziről sem ismerő emberek bármilyen képviselőséget vállaljanak.
De mindegy is. Nem is érdekes, hogy én milyen identitászavarban szenvedek. De mit szóljon a muzulmán hitet valló, magyar feleséggel rendelkező, itt dolgozó és adózó, segélyt még hírből sem ismerő állampolgár? Pedig, hogy lehet, hogy hasznosabb tagja a magyar társadalomnak, mint aki segélyért szül gyereket, aki anélkül lehet Európa Parlamenti képviselő, hogy életében huzamosabb ideig dolgozott volna, vagy akár aki politikai befolyását kihasználva korrumpálódik, hazudik és csal.”
Kész Zoltán, 2010. január 17

Kész Zoltán megosztó személyiség, de, hogy a kormánymédia mindenre lő ami mozog, már a félelem többedik jele.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .