Gyöngyszem

A tragédia ott kezdődik, amikor a legnagyobb keresztény ünnepen, mikor a fél világ Jézus feltámadását ünnepli, Magyarországon a szegénység és a gyűlöletről írt monológ járja be az internetet. Mikor a régen kedvelt miniszter-elnök urat, ma vezért, szólítják és kérdeznek tőle. De ő nem felel. Soha nem felel.
Húsvéti “áldás” Orbán Viktornak! avagy emlékeztető a régi Húsvétokra és kampányokra
Tudja ismét bajba vagyok a megszólítással. Nekem se nem fiam szerencsére, se nem miniszterelnököm.
Maradjunk a Viktornál. Nézem a videóját a sonkafőzés rejtelmeiről és meg vagyok döbbenve. Ön végtelenül feledékeny lett. Mondja kérem kiknek szólt ez a picikét rosszul összevágott videó? Mert, hogy nem Nekünk egyszerű állampolgároknak az biztos. Látom a fészert ahol ott az a nagy üst és eszembe jut 1994. Akkor is választásokra készültünk. Maga ült egy sötét kis szobába fény se nagyon szűrődöttbe és mesélt. Pici kicsi vályogház volt, körbe is vezette benne a riportert. Szegényes kis viskó volt. S maga boldog egyszerűséggel mesélte a gyerekkorát apja szigorát, verését stb. Most a fészer nagyobb alapterületű mint anno az a kis szoba. Majd jött a kampány filmje emlékszik? Állt egy piacon a pult mögött és mosolyogva mérte a narancsot. Ennyi volt. Eltelt 24 év sok idő, sok változás. A kis házból hatalmas nagy épület lett igaz a családja is szépen szaporodott kellett a hely. Csak tudja másoknál is eltelt 24 év ott is szaporodott a család csak éppen nem nőtt meg és nem tudott megszépülni a családi otthon. Nincs fészer ahol nagy üstbe főhetne a békebeli nemzeti szalaggal átkötött sonka! Sonka sincs csak jó esetben paprikás krumpli egy ételosztáson Debrecenben vagy Gyulán esetleg Békéscsabán. Budapesten idén már nem lehetett mert megtiltották a szegények rontották volna a városképét. Igaz legyünk azért igazságosak Erzsébet és Terézvárosba osztottak 6000 db sonkát pici olcsó kötözöttet “hála” a jótevő Bajkai István Fideszes alpolgármesternek akinek most a neve nem kerülhetett fel az adományra mert az önkormányzat nevében osztott. Nézze csak itt a videó https://mno.hu/belfold/kigyozo-sorok-allnak-az-ingyen-sonkaert-erzsebetvarosban-2456064 sokan lemaradtak ám róla. Hát eltelt 24 év. Mi változott? Sok minden! Maga dicsekszik a hatalmas sonkájával melyet gondolom azóta el is fogyasztottak mi pedig nézzük. S emlékezünk egy jobb korra mikor még nekünk is jutott jó minőségű sonka és tojás, meg minden ünnepi finomság az asztalunkra. Nézzük már azok akik nézhetik mert van TV-k és látják. De több százezer embernek még nézni sincs lehetősége mert se TV-e se otthona nincs. Keres viszont egy helyet ahol éppen kaphat egy szelet kenyeret és tál forró ételt vagy pár szendvicset. Tudom most azt mondja kaptak a nyugdíjasok 10000 forintos Erzsébet utalványt miért nem vettek rajta. Elmondom miért. Viktor képzelje el talán sikerül. A nyugdíjasok odaadták gyermekeiknek és unokáiknak, hogy tudjanak venni na nem ünnepi hanem csak alap élelmiszereket. A dolgozók április 4-10 között kapnak majd fizetést. Hónap végére esett Húsvét még sem adták előbb ki a fizetésüket. Emlékszik még milyen az amikor nincs mit enni? Emlékszik mikor még írt Sorosnak, hogy lehetőséget kaphasson egy ösztöndíjra? Megkapta! 10000 ezer dollár nagyon nagy pénz ma is és az volt 1988-n is. Maga tanult ezen a pénzen. S közben felejtett!
Elfelejtette honnan jött! Milyen emberré lett maga Viktor? Rágalmaz, hazudik, uszít, gyűlöletet szít és mind ezt teszi a keresztényi hit nevében! Nem ad pedig volna miből hanem elvesz! Elveszi a hitet, elveszi a felebaráti szeretettet és elveszi a reményt! A templomokban áldást osztottak régen Viktor! Ma választásokra biztatnak, hogy több jusson nekik mint a népnek. Nem tanítanak hanem ott is uszítanak a maga utasítására! Én sem tudok áldást mondani magára Viktor!
Ne feledje a Szózatot Viktor “áldjon vagy verjen sorskeze” !
Önt nem fogják áldani Viktor!
Magyarország 2018. 04.02. Rosta Ágnes