Az ellenzéki pártok garanciát vállalnak a rendkívüli uniós mezőgazdasági támogatás kiegészítésére

Az ellenzéki pártok garanciát vállalnak arra, hogy kormányváltás esetén a lehetséges maximális mértékben kiegészítik a mezőgazdaságnak jutó 6,5 milliárd forintos rendkívüli uniós támogatást – közölték a szervezetek az MTI-vel pénteken.

    Az orosz-ukrán háború miatt egyre emelkedő élelmiszer- és energiaárak, valamint a műtrágya megnövekedett költségei miatt az Európai Bizottság szerdán arról döntött, hogy gyors segítséget nyújt a mezőgazdaságnak. Ebből a segítségből Magyarországnak 6,5 milliárd forint jut, amelyet a bizottsági döntés értelmében a kormány a duplájával egészíthet ki – írták.


    Fontosnak nevezték a bajba jutott gazdák megsegítését, és közölték, ha kormányra kerülnek, haladéktalanul öt százalékra csökkentik az alapvető élelmiszerek áfáját, illetve kompenzálják azokat a termelőket, akik kénytelenek voltak piaci áron beszerezni a tavaszi munkálatokhoz szükséges üzemanyagot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .