Pillanatokon belül a cseheké a Szentkirályi

Külföldi kézbe kerül a Szentkirályi, a cseh Karlovánské Minerální Vody vásárolja meg, a tranzakciót várhatóan ma jelentik be.

Külföldi kézbe kerül a Szentkirályi Ásványvíz Kft. A csehországi Karlovánské Minerální Vody a Kékkuti után a másik nagy hazai márkát is megvásárolja. A Szentkirályi részesedése a magyar piacon tavaly először érte el a 20 százalékot. A tranzakcióra terve már korábban kiszivárgott, részletek azonban nem kerültek napvilágra. A cseh Karlovanské Minerální Vody úgy vásárolja meg a magyar céget, hogy egy új nagy „vizes” holdingot hoz létre – írja a Napi.hu.
Az olasz családi tulajdonban levő cseh cég első lépcsőben már megvásárolta a Kékkuti Ásványvíz Zrt.-t a Nestlé-csoporttól. A két nagy hazai márkát egy új cég, a Central European Mineral Water Holding fogja majd össze a lap értesülései szerint. Ebben a cégben a Szentkirályit eddig birtokló Balogh Levente kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik majd és a Napi.hu értesülései szerint a cégvezetésben is helyet kap majd.
A világhírű Perrier és San Pellegrino ásványvizeket is palackozó Nestlé Waters a cégnyilvántartás szerint idén április 16-án adta el a – 2013-ban 5 milliárdos árbevétel mellett 1,1 milliárdos mérleg szerinti veszteséget elérő – Kékkútit a Central European Mineral Waters Holding S.A.-nak. További részleteket itt lehet olvasni.
Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .