Oktatás helyett focira, propagandára és történelemhamisításra költi a Fidesz a pénzünket  (OS) 


Politikai hírek a Facebookon is
Az SZDSZ maradékán kinőtt Liberálisok úgy gondolják, hogy a Fidesz továbbra is azzal van elfoglalva, hogy félrevezesse a választókat. Propagandára és a történelmi tények meghamisításával tölti az idejét, ahelyett, hogy a konkrét problémákkal foglalkozna.
A Magyar Liberális Párt elutasítja a Fidesz jövő évi költségvetését, mert az Orbán-kormány pont azokra a válságágazatokra nem gondolt, melyeknek a leginkább szükségük lenne plusz forrásokra: az oktatásra, az egészségügyre és a szociális ellátórendszerre. Ezek azok az ágazatok, melyekre a 2020-as költségvetés szerint a közel 5 százalékos GDP-növekedés ellenére arányaiban kevesebbet fog fordítani az Orbán-kormány. Emiatt Magyarország még jobban le fog maradni régiós versenytársaihoz képest a jövőben.
Miközben oktatásra kevesebb jut, a Rogán Antal vezette propagandahivatal közel 200 millió forinttal többet költhet gyűlöletkeltésre és az emberek félrevezetésére. Százmilliókkal több pénzt kap a történelemhamisító Nemzeti Emlékezet Bizottság Hivatala, és a Nemzeti Futball Akadémia is.
A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormányzat az oktatás, az emberi méltóság, a magyarok jövője helyett focira, propagandára és történelemhamisításra költi a pénzünket, valamint kizárja a családtámogatási és otthonteremtési kedvezményekből a valóban rászorulókat. Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője éppen ezért nemmel szavazott a Fidesz jövő évi büdzséjére, amely nem szolidáris az elesettekkel, és nem törődik hazánk jövőjével.
Kiadó: Magyar Liberális Párt