Mészáros Lőrinc birtokába kerülhet a bicskei gyermekotthon épülete is

  A patinás Batthyány-kastélyt az év végéig kell kiüríteni – írja a 24.hu.

bicske.blog.hu

A Bicskén élők már kész tényként kezelik, hogy eladja az állam a helyi gyermekotthonnak helyt adó Batthyány-kastélyt, az új tulajdonos pedig Mészáros Lőrinc lehet – írja a Bors.

A Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon azzal vált hírhedtté, hogy több volt lakója a nyilvánosság előtt kitálalt: a korábban köztiszteletben álló, állami kitüntetéssel is jutalmazott igazgató szexuálisan zaklatta a gondjaira bízott gyerekeket. A Bors megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette, hogy bezárják az otthont, de nem a botrány miatt, hanem mert a kormány programjában a nagy létszámú, korszerűtlen intézmények bezárása szerepel.

A lap úgy tudja, december 31-ig ki kell üríteni az épületet, a gyerekeket pedig a helyi menekülttáborba költöztetik, amit ugyancsak december 31-ig szüntetnek meg. A több mint 250 éves, jó állapotban lévő, patinás Batthyány-kastélyt a városban terjedő hírek szerint szállodává alakítanák.

Lehetséges befektetőként Mészáros Lőrinc neve kering, akinek számos érdekeltsége van a városban – az ő cége nyerte meg korábban a bicskei uszoda korszerűsítését és a két általános iskola energetikai fejlesztését, és hatalmas földterületei is vannak a környéken.

24.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .