A háborúnak vége

Vártam néhány napig, tán két hétig is, míg le nem csendesednek a kedélyek, kijön a végleges választási eredmény és a politikai, illetve közéleti újság írók is megmondják a tutit mind két oldalon, hogy miért történt, és egyáltalán mi történt.

Mindenkinek van alapigazsága a végeredmény magyarázásában, de a nem akarásnak nyögés a vége és ez az ellenzék nem akar kormányt váltani, hiszen a gazdasági háttér már annyira egybefonódott 2010 óta, hogy a szétválasztása talán egyenlő lenne a lélegeztető gépről történő lekapcsolással.

Itt egy ember volt, aki rendet akart vágni ebben a dzsungelben és szívósan hitt abban, amire törekedett, amiért harcolt, még úgyis, hogy túl sok politikai tapasztalata nem volt hozzá.

MZP sokszor sok alkalommal mondott olyan dolgokat, amivel tömegeket bántott meg, de azt soha nem lehetett róla kimondani, hogy rosszat akar és nem megtisztulást.

Nem sikerült neki, mert a Vezér nem akarta. Nem akarta, hogy valaki belelásson az Ő kártyájába és kiderüljön ez+az.

Az ellenzék sikertelenségének a másik oka az, hogy Orbán Viktornak van több mint 3 millió szavazója, akiket vagy így, vagy úgy de egyben tart, van 2,5 millió választő, aki elviseli és mivel nincs alternatívája otthon, marad a többit nincs aki vezesse.

Orbán Viktor a „hírek” szerint talán csak egy ember tudná megbuktatni, de Ő nem akarja. Mert a saját embere, és saját embert nem buktatunk meg, inkább sakkban tartjuk. Úgy 2009. óta.

Orbán Viktor pálfordulása és Putyin melletti látványos kiállása átterjedt a szavazóira is, ami nyilván a média, a saját háttér médiájának látványos munkájának volt köszönhető, egyben az ellenzék négy évente 5 perces „szólásszabadságának”.

Persze szerintem bekaphatja az az ellenzék, aki nem képes egy tartós médiahátteret találni magának és csak amolyan „nyugati fény”-re telik.

Orbán Viktor 2009-ben hátat fordított az EU-nak és beáll Putyin mellé. Miért?

Több okot is találnak rá, benne van olyan is, hogy a múltjában van néhány sötét ügy, de egy állítólagos pártállami beszervezési kísérlet kevés ahhoz, hogy bukjon.

A haraszt most újra megrezdült és Mogiljevics, volt orosz maffiavezér Magyarországon töltött pihenése alatt történhettek olyan dolgok, amik Orbán számára veszélyes eredménnyel zárulhat, egy olyan korrupciós botránnyal, ami mellett a Mészáros és Mészáros Kft. tendernyerési sorozata csak egy vízipisztoly egy komoly erdőtűznél.

Emlékszünk Orbán egyik kijelentésére:

„A minket támogató fiatal generáció nem engedheti, hogy Magyarország a Gazprom legvidámabb barakkjává váljon!”

– mondta Orbán 2007-ben, egy szovjet viccet parafrazálva, miszerint Magyarország a legvidámabb barakk a szocialista táborban.

Mégis megtörtént. Miért? Az okos oknyomozók szerint és a meduza.io történetében a következő dolgok körvonalazódnak ki.

„Több népszerű elmélet is létezik Orbán Viktor ilyen oroszbarát politikára való átállásának magyarázatára. Az első szerint az orosz hatóságok zsarolhatják a magyar miniszterelnököt: 2017-ben a The Insider feltárta a kapcsolatát Szemjon Mogiljevics orosz és ukrán keresztapával, bűnözőfőnökkel, aki az 1990-es években Budapesten élt, és 2008-ban Moszkvában vették őrizetbe (később szabadon engedték). Orbán 1994-ben, a parlamenti választások előtt kaphatott egy bőröndöt egymillió német márkával Mogiljevicstől; az orosz hatóságok állítólag birtokában van egy videofelvétel, amely ezt igazolja.”


„Mogiljevicset még 2008-ban letartóztatták Moszkvában, adócsalás gyanújával. Mogilevics másfél évet töltött előzetes letartóztatásban, majd 2009 júliusában szabadlábra helyezték, és az ellene indított eljárást „bizonyítékok hiányában” hamarosan megszüntették. Dietmar Clodo szerint Mogilevicsnek a szabaduláshoz meg kellett válnia bizonyos vagyontárgyaktól, és a Kremlnek is szívességet tett azzal, hogy kompromittáló bizonyítékokat szolgáltatott Orbán Viktorról.

„Sajnálatos módon Orbán mostanra bábuvá vált, aki Putyin parancsait követi” – mondta Clodo a The Insidernek. Az üzletember meg van győződve arról, hogy Mogiljevics a szabadságáért cserébe átadhatta a kompromittáló felvételeket Nyikolaj Patrusevnek. Mindenesetre Orbánt váratlanul meghívták Moszkvába, közvetlenül Mogiljevics letartóztatása után, és ekkor Orbán álláspontja éles fordulatot vett.”

Szóval összesítve a kialakult helyzetet, itt úgy tűnik, amíg Putyin az elnök, Viktor biztonságban van.

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .