Fidesz: ha a baloldalon múlna, már “brutális háborús infláció” lenne

 Ha a baloldalon múlna, már “brutális háborús infláció” lenne – kommentálta a Fidesz szerdai közleményében azt, hogy a DK-s Varga Zoltán sajtótájékoztatón a kormány felelőtlenségének tulajdonította, hogy történelmi mélypontra került a forint.

    “Ha a baloldalon múlna, akkor már brutális háborús infláció lenne Magyarországon, mert a baloldal miniszterelnök-jelöltje háborúba sodorná az országot, eltörölné a rezsicsökkentést, elzárná a gázt”

– írta közleményében a kormánypárt, hozzátéve, hogy a baloldal energiaszankciókat akar és ellenzi az árstopokat is.
    A Fidesz szerint a “baloldal összevissza beszéde” és felelőtlen követelései a magyar emberekre, a gazdaságra és az árakra is veszélyesek.
    A nagyobbik kormánypárt közölte: az infláció egész Európában magas a járvány okozta gazdasági hatások, az energiaárak emelkedése, a háború és a szankciók miatt, a magyar infláció pedig az uniós középmezőnybe tartozik.


    Hangsúlyozták, hogy a magyar embereket több intézkedés is védi az áremelkedéstől: amellett, hogy emelkedtek a bérek és a nyugdíjak, a kormány garantálja a rezsicsökkentéssel lenyomott energiaárakat, bevezette az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot, a kamatstopot. Ezek az intézkedések 3-4 százalékponttal segítenek az infláció leszorításában – írták.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments