A hatalomnak teljesen mindegy

magam


Arold Péter
A közmondás ismert
A hazugság rég körbe járta a világot, míg az igazság még csak a csizmáját húzza. A kormányt egyáltalán nem érdekli, hogy ki bűnös és ki nem. Koncepciós pereket is megszégyenítő módon készítik elő az ellenzéki politikusok lejáratását és mire kiderül, hogy nincs mit nyomozni, addigra kész a karaktergyilkosság.
Ami számomra teljesen érthetetlen, hogy az ellenzék miért nem képes arra, hogy a Fideszt totalitárius hatalmát miért nem lehet azonos fegyverrel kikezdeni, nyomozni, prominens tagjait kipellengérezni? Miért kell hónapokat várni arra, hogy egy a kormány által propagált tervet cáfolni? De miért is annyira feledékeny az ellenzék?
Hát akkor most ezt elmondom. Az ellenzék a hátországban kéz a kézben sétálgat és sütögeti a pecsenyéjét, hiszen mindent tudnak a másikról. Ismerik a taktikáját. Lemerném fogadni, hogy minden egyes elnyert tender mögött valahol ott egy ellenzéki képviselő cége, vagy egy baráti, esetleg családi vállalkozás.
Kivétel ez alól az az ellenzék, kiket régebben az SZDSZ utódpártjának tekintettek és még tekintenek a mai napig is, elfelejtve, hogy az SZDSZ volt az a párt, amelyik az ügynöktörvényt sürgetve minden ügynök személyét felszínre akarta hozni. Ezt akkor gáncsolta a MSZP és később a Fidesz is. (A mai napig) Szerintem ennek miértjéről nem kell elgondolkodni.

Visszatérve a felszínre csak az LMP – nekik jutott eszükbe, hogy számoljanak már utána a konzultációs ívek mennyiségi valóságtartalmának, még akkor is, ha azt jobban őrzik, mint a paksi dokumentumokat. Ismerjük a végeredményt.
Igazából arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy igazándiból az öregeknek egyáltalán nem érdekük a kormányváltás, legyen az a DK, vagy az MSZP. Természetesen a kirakat mindig fontos ezért arra kínosan ügyelnek, hogy a látszat megmaradjon, közben a rötyin együtt cigiznek.
Ezzel nem is lenne baj, mert az  együttműködés fontos, de hogy az csak az illemhelyen működjön…Arra viszont kíváncsi lennék, hogy küldenek e egymásnak üzeneteket a deszkafalon.
De hogy miért nem akarok szót fordítani az ellenzék legerősebb tagjára?

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .