A CÖF leutazott egy pofonért Szegedre

Szeged nem enged a terrornak. A CÖF hisztizik, mert nem engedélyezte a város vezetése a játékukat. „Gyurcsány-terror” néven vándor cirkuszolnának. Lomniczi, az ifjabbik, akinek már nem egyszer futott bele komoly pofonokba félremagyarázott hülyeségei miatt, felháborodással kürtölte világgá, hogy közlekedés technikai okok miatt utasította vissza a városvezetés a vándorcirkusz bemutatkozását.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a mi pénzünkkel tömött társaság akarta az ellenzéki városban bemutatni a 2006-os „Gyurcsány-terrort” dokumentáló „Vérbe fojtott szabadság” című vándorkiállítást. Úgy fest A CÖF leutazott Szegedre egy maflásért.

Nem tanulnak. A magyart, már kevésbé érdekli 2006 ősze, amikor a a jobb közép hathatós segítségével robbantották ki a balhét, és valja be mindenki, ha csak magában is: a Fidesz fülig vajas volt abban a balhéban. És még nekik áll feljebb.

Azért halkan megjegyzem, hogy ha ott akkor az lett volna, amiről most a Fidesz tolja a vakert, Gyurcsány már 2010-ben a rácson belülről nézte volna a TV-ben a híreket.

 Szeged önkormányzata közlekedési okokra hivatkozva nem engedélyezte a 2006-os „Gyurcsány-terrort” dokumentáló Vérbe fojtott szabadság című vándorkiállítás bemutatását a csongrádi megyeszékhelyen – jelentette be a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője pénteken Budapesten.

    Ifj. Lomnici Zoltán szerint ez a példa nélküli döntés a gyülekezési jog, a szólás- és véleményszabadság súlyos elnyomását jelenti, ami régóta működő baloldali módszer. Az önkormányzat arra hivatkozott, hogy a kiállításnak helyet adó kamion beállása a tervezett belvárosi helyszínre veszélyeztetné a sétálóutca gyalogosforgalmát – ismertette.
    A szóvivő elmondta: nem mondanak le arról, hogy – várhatóan tavasszal – újra megpróbálják eljuttatni Szegedre a vándorkiállítást.


    Egyben feltette a kérdést: mit vár a szegedi polgármester a tárlat bemutatásának megakadályozásáért Gyurcsány Ferenctől cserébe?

    Ifj. Lomnici Zoltán arról is szólt: a szervezőket is meglepte a tárlat iránti érdeklődés, több olyan város is jelentkezett a bemutatás szándékával – például Sopron és Bicske -, amely az eredeti tervek szerint nem szerepelt a vándorkiállítás állomásainak sorában.


    Végül hangsúlyozta: annak ellenére megtartják az október 23-ára tervezett békemenetet, hogy a baloldal megpróbálja súlyosan korlátozni a gyülekezés, szólás- és véleményszabadságot, illetve a baloldali sajtó elhallgatja a „Gyurcsány-terrort”. A békemeneten ’56 hősei mellett a 2006-os „Gyurcsány-terror” áldozatairól is megemlékeznek – mondta ifj. Lomnici Zoltán.


    A CÖF-CÖKA szervezésében, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat kezdeményezésére szeptember 18-án útjára indított vándorkiállítást egy kamion rakterében rendezték be, és több mint húsz településen látható október 23-áig. A kamionon a kiállítás címe mellett az őszödi beszédből vett idézet szerepel: „Hazudtunk reggel, éjjel meg este”, illetve a „Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!” felirat.

A kiállított tárgyak között gumilövedék, könnygázgránát kilövésére alkalmas karabély, akkori rohamrendőr egyenruha látható, továbbá öt televíziós képernyőn vetítik a 2006-os tüntetések felvételeit, a résztvevőkkel készített interjúkat. Eközben a hangszórókból az őszödi beszéd szól.

(MTI)

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .