45 milliárdos hitel a boszniai szerbeknek

Nyilván nincs helye annak a 45 milliárd forintnak, amit a kormány ad a boszniai szerbeknek és az is biztos, hogy jó tett helyében jót várj. Megy a kavarás rendesen.

A választások előtti, hitelből történő nagy osztogatás nemcsak Magyarországon okozott gondot, hanem a boszniai szerb entitásnál is.

Milorad Dodikék kormányát váratlan helyről mentették meg: magyar közpénzből. A magyar kormány durván 45 milliárd forintnyi euróval segítette ki az uniós támogatásoktól már elzárt, önálló hadseregre vágyó boszniai szerb vezetést.

A nagyjából 110 milliós eurós hitelt igen kedvező feltételekkel bocsájtották a szerbek rendelkezésére, miközben itthon a 15 éve felvett 4 milliós hitelért még mindig több mint öt millióval tartozik az „adós”.

Szokatlanabb módon az Eximbankon keresztül küldi a támogatást a magyar kormány, egy kiugróan olcsó hitel formájában. A 110 millió euró visszafizetése tíz év alatt történik majd, egy év türelmi idővel és évi ötszázalékos kamattal.

Röhej. Bosznia ezért nyilván köszönetét fejezi ki a magyar kormánynak.

Érdekel a teljes történet? Itt elolvashatod

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .