Akkor most hogy is van ez?

magam


Arold Péter
Emlékszünk?   Dr. Baranyi István Pusztaföldvár polgármestere költségvetési csalásba keveredett és Lázár János szavait elemezgetve a lemondáson és a pártból való kilépésen gondolkodott. Cikkeztünk róla. Azóta két év telt el és a település honlapját nézve, találgatunk. Vagy nem frissítették, vagy maradt. Esetleg felmentették. Arról viszont nem hallottunk.
A Fideszből ugyan kilépett – ezzel a párt mossa kezeit – de a polgármesteri széket megtartotta. Nem is értem, hogy a törvénykezés teljesen egyértelmű részén mit nem ért? Bár nem az előélete volt büntetett, így indulhatott a köztisztviselői posztért, de ha menet közben a  Gyulai Törvényszék 2015 február 26-án másodfokon, jogerősen bűnösnek találta, és kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte dr. Baranyi Istvánt, Pusztaföldvár fideszes polgármesterét.
És az eset nem példa nélküli.
Gyenes Levente Gyömrő
Orsós János Gilvánfa
Szabó Loránd Dombóvár
De az elcsatolt területeken is ismerős a kérdés.
Néveri Sándor Nagymegyer
Én úgy gondolom, hogy addig a percig, amíg egy országnak van törvénykezése és ezt alátámasztandó törvényei is. Nem élünk anarchiában. Csak egyesek.

1 hozzászólás

  1. Tegyük mellé azt a tényt, hogy egy költségvetési csalás lehet szándékos és nem szándékos. De a jegyző, aki jogot végzett, nyilván tudnia kellett volna, hogy nem kóser a dolog. Most akkor vagy ő sem tudta, vagy tudta. Akkor neki is ott lett volna a helye a polgármester mellett a vádlottak padján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .