Nem jó a hulladéktörvény

LMP: a kukába valók a hulladéktörvény módosításának egyes részei

Az LMP azt javasolja a kormánynak, hogy szedje szét a hulladékgazdálkodási törvények módosítására benyújtott “salátát”. Az előterjesztés jó elemeit újra nyújtsa be az Országgyűlés elé, a hulladékgazdálkodásra vonatkozó “monopolisztikus törekvéseket” pedig dobja a kukába – mondta keddi online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Hirdetés

Rovarirtás Budapest

    Schmuck Erzsébet szerint egy állami, haveri kukamonopólium létrehozására készül a kormányzat, amit majd jó eséllyel “pénzszivattyúnak” használna.


    A kabinet a saját korábbi hibáiból sem tanult, hiszen “mestertervük” előbb állami közfeladattá teszi a hulladékgazdálkodás minden lényeges elemét, majd az egészet koncesszióba adja – értékelt.


    A társelnök szerint a koncesszió elnyerője jól jár majd, ellentétben a legfeljebb alvállalkozóként tovább élő jelenlegi szolgáltatókkal és az önkormányzatokkal, amelyek a közszolgáltatások keresztül zsarolhatóvá válnak – mondta.
    Rámutatott ugyanakkor: a beterjesztett javaslatnak előremutató elemei is vannak, különösen azok, amelyek az uniós kötelezettségvállalásból erednek. Ilyen a szelektív hulladékgyűjtés arányának növelése, vagy az italcsomagolások kötelező visszaváltása. Utóbbit ugyanakkor az LMP társelnöke nem tartja elegendőnek, szerinte az újrahasznosítást is kötelezővé kell tenni.  


    Üdvözölte azt is, hogy a javaslat szigorúbb fellépést tervez azokkal szemben, akik a hulladékkal ügyeskednek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments