Fidesz-kongresszus – Kocsis: a Fidesz-frakció továbbra is őrizni fogja a parlament méltóságát

A Fidesz-frakció a továbbiakban is őrizni fogja az Országgyűlés méltóságát, és „az ellenzéki képviselők gyalázkodásával szembeni jogos indulat” sem tereli majd el a figyelmüket az emberek akaratáról – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap a kormánypárt tisztújító kongresszusán, Budapesten.
Szavai szerint az ellenzék parlamenti viselkedését illetően jelentős javulástól nem kell tartani. Az ellenzéket jellemezve úgy fogalmazott: a „támolygó vezérük nyelvbotlásával”, „a kígyózó kígyókkal” új korszak köszöntött be Magyarországon.
Kocsis Máté azt mondta: az ellenzék magatartása lehetne akár szórakoztató is, de van egy szomorúbb oldala, mert „reménytelen ellenzékünk (…) az alkalmatlanságát leplezendő”, a parlamenti mindennapok részévé tette a provokációt, a ripacskodást és a trágárságot.
Úgy fogalmazott: „Megismertük a fékevesztett, önuralomra képtelen, olykor agresszív oldalukat, mindettől remélnek ugyanis mostanság politikai hasznot.”
Felidézte: a tavaly december 12-i ülésnapon a levezető elnököt még a pulpitusra sem engedték fel, a jobbikos Jakab Péter pedig elfoglalta a miniszterelnök székét, és „úgy nyomkodta a szavazógépét, mintha nem lenne holnap”. „Itt érdemes lenne még önmagában megemlékezni Tordai Bencéről is, de vegyék úgy, hogy ez most megtörtént” – tette hozzá.
A frakcióvezető szerint ma már ott tart „a jobbikos szkinhedvezértől Vadai Ágnesig terjedő összefogás”, hogy bármit elnéznének egymásnak egy kis hatalomért cserébe.
Megjegyezte: ugyanők az Országgyűlésben nem támogatták a családokról, az otthonteremtésről és az ország biztonságáról szóló javaslatokat sem.
Az ellenzéki főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester, Karácsony Gergely pedig ott folytatta, ahol a többiek abbahagyták: szerinte Törökország fővárosa Isztambul, Csepel Észak-Pesten van, a Magyar Nemzet Múzeum pedig a Városligetben – mondta Kocsis Máté.
„Bukdácsol a kínosabbnál kínosabb ügyekben, sokadik hangfelvételi botrányába keveredik, és egy filmes díszletet telekspekulációnak gondol. Ő jelenleg az ellenzék csúcsragadozója, akinek alkalmatlansága bár nyilvánvaló, már nem is zavarja az ellenzéki pártokat” – mondta.
Innen folytatja a Fidesz képviselőcsoportja a parlamenti munkát október 21-től – zárta szavait a frakcióvezető.
Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszédében kijelentette: ma a Fidesz Európa legmodernebb és legszervezettebb pártja. A győzelmekhez mindenki hozzátette a magáét – mondta. Hozzátette: ahogyan a futballban, úgy a politikában sem ér semmit a második hely, mindenki csak a győzelmekre emlékszik.
Véleménye szerint a Fidesz többször is megfizette a siker árát, mások nem bírták volna ki a vereségeket, de ők mindig erősebbek lettek, mint előtte. Ha most a kongresszuson megkérdeznek egy fiatalt, miért van itt, azt mondja, azért, mert a szülei is ehhez a közösséghez tartoznak – közölte Kubatov Gábor. Hangsúlyozta: még ennél is jobb lesz a helyzet, amikor a Fidesz már a 120. születésnapját ünnepli majd.
Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy bár „a brüsszeli frontvonalban” a „csapataink harcban állnak”, és továbbra is megvédik a magyar embereket, a nemzet érdekeit és Magyarországot, a bevándorláspárti erők elszántsága és indulata változatlan, új lendületet vesz a bevándorláspárti politika Európában.
Közölte: Olaszországban megnyitották a határokat az illegális bevándorlók előtt, és Olaszország, Franciaország, Németország és Málta az Európai Bizottság „bábáskodása” mellett megállapodtak az illegális migránsok kvóta szerinti szétosztásáról. „Kibújt a kvótarendszer szöge a bevándorláspártiak zsákjából”, megint meghívólevelet küldtek a világ minden részére a gazdasági bevándorlóknak – jelentette ki.
A politikus kifejtette: az Olaszországba érkező migránsok jó részét átszállítják egy másik országba, és csak ott kezdődik meg a menedékkérelmük elbírálása, vagyis minden illegális bevándorló szabadon bejöhet az EU-ba, és már az unión belül – minden ellenőrzés nélkül – viszik át őket egyik országból a másikba.
Megjegyezte: „a Soros György fanatikus elképzeléseiből kinőtt terv” ismert, és a megvalósításáért a bevándorláspárti erők készek bármit megtenni.
Deutsch Tamás azt is mondta: a bevándorláspárti erők bosszút álltak Trócsányi László biztosjelöltön. Trócsányi László „a magyar Salvini”, hiszen mindkét politikus bebizonyította, hogy a bevándorlás megállítható, ez csak politikai akarat kérdése – vélekedett.
A beszédek után döntöttek a Fidesz alapszabályának módosításáról, majd a tisztújításról tájékoztatva Kontrát Károly, a szavazatszámláló bizottság részéről elmondta: előzetesen pártelnöknek Orbán Viktort, alelnöknek pedig Kubatov Gábort, Kósa Lajost, Németh Szilárdot és Novák Katalint jelölték.
(FOTÓ)