Miért legyél a tűz közelében?


Állva gondolkodó
A kormány Lovagkereszttel kitüntetett megmondó embere is szeret olcsón lakni. A 24.hu információi szerint 32 ezerért bérel lakást  Várban. Ez addig nem is jelentene problémát, ha nem lenne mindennapos a törlesztőrészletekkel elmarad mezei polgárok kilakoltatása. Olyan hírt még nem olvastam, hogy egy budai ingatlan lakóját elmaradt törlesztés fizetése miatt küldtek volna az utcára. De ezt is megértem hiszen a budai kerületek lakói már ‘ezer éve” jobb helyzetben vannak, mint a pesti oldal lepattantabb lakói. A miértjét nem vágom, de megértem.
De az, hogy egy mosdatlan szájú 5-ös számú pártag könyvvel rendelkező „publicista” miért van előnyösebb helyzetben Kovács Bélával szemben, már nem értem. Persze. A szabadság, egyenlőség, testvériség szelleme nyilván ehetetlen – párdon – lehetetlen küldetés, de azért ez mégis csak bicskanyitogató.

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök új rezidenciájától, a felújított karmelita kolostortól pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött be. A közhiteles cégadatbázis szerint február 20. óta ez az új lakcíme. – 24.hu

Nem mondom, ha nagyapámat nem bombázzák ki a Várból, most tán a szomszédja lehetnék. De kibombázták. 45-ben. A rokonságnak  köszönhetően Kőbányán kötöttek ki, így én már proliként születtem. Hát igen így múlik el a világ dicsősége. Apropó? Bayer Zsóti hol született?
Lássuk mit ír a Wikipedia
Bayer Zsolt (Budapest, 1963. február 26. –) magyar író, újságíró, publicista, műsorvezető. (E sorok írójával egy évben, csak 1 hónappal később látta meg a napvilágot. ) Én azt hittem, hogy az az eresztés jó volt, de persze vannak kivételek.
Édesapja Bayer Ottmár (1940–) operatőr, édesanyja Gyimes Dalma.Tanulmányait a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban kezdte, majd az ELTE TFK magyar–történelem szakán folytatta. Egyike volt annak a 37 egyetemi és főiskolai hallgatónak, akik 1988-ban megalapították a Fideszt. Ő lett az 5. számú párttagkönyv tulajdonosa, amire később is szívesen hivatkozott. Újságírói pályáját a Mai Lapnál kezdte, majd a Kurír című bulvárlapnál dolgozott.
1990-től a Fidesz alapításától kezdődően 1993-ig a párt sajtófőnöke volt. 1993-ban egy időre szakított a Fidesszel és a Népszabadság főmunkatársa lett.Lépését azzal indokolta, hogy főleg Simicska Lajos miatt hagyta el a pártot, mert egyre több lett körülötte a fegyveres őr, és „lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón” (Ezen nevettem egy jó ízűt)
Hát hiába. Van egy mondás. A szemetet mindig összefújja a szél.
És még valami.
Legyen mindenki fideszes. Akkor nincs ellenség. Persze vicceltem.
 

Megosztod?