Fidesz

2 milliárd sportberuházásra

A kormány titkosításra hivatkozva nem árulja el, milyen sportberuházásra költ csaknem 2 milliárd forintot.

Bár Bártfai-Mager Andrea állami vagyonért felelős tárca nélküli miniszter a HVG kérdésére minősített adatokra hivatkozva nem árulta el, hogy mire fogja elkölteni a kormány azt az 1,9 milliárd forintot, amelyet sportcélú ingatlanvásárlásokra és beruházásokra különítettek el, elképzelhető, hogy a pénzt a Csillebércre tervezett és Hosszú Katinkáról elnevezendő sportakadémiára fogják költeni, ugyanis ugyanabba a kalapba került a költségvetésben, ahonnan az ingatlan megvételét is fedezték.

A magyar állam évek óta pereskedett a KISZ utódszervezete által a rendszerváltás után az úttörőknek adományozott ingatlanért, majd végül 2017-ben egy peren kívül megegyezéssel 1,8 milliárdért szerezték meg azt, és bár a megállapodást titkosították, a HVG írása szerint az úttörőszövetség pénzügyi beszámolójából az következtethető ki, hogy az állam tulajdonképpen az úttörőszövetségen keresztül költött 300 milliót a csillebérci ingatlanra a sportakadémiai beruházás elindulása előtt.

Az egyelőre nem tiszta, hogy mi lesz a tervezett sportakadémiával, ugyanis Hosszú Katinka a sajtófőnöke útján a HVG-nek azt nyilatkozta, hogy ők semmit nem tudnak az ügyről, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő pedig nem reagált a kérdésekre.

További részletek az e heti HVG-ben olvashatók!

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Comments are closed.