Ez elment vadászni, az meglőtte, a Fidesz hazavitte


Ronald J. Tromf
Szél Bernadett az LMP részéről többször támadott politikus már egy ideje fontolgatja, hogy kilép a pártból és függetlenként folytatja a közéleti munkáját. A politikust az LMP-n belül szinte teljesen elszeparálták a párt etikai bizottsága 3 évre fel is függesztette a politikai munkától és ugye így nehéz politizálni. A képviselőnő ma a Facebook oldalán jelentette be, hogy kilép a  pártból, így a még nem olyan régen miniszter-elnök jelöltként indított Szél, elhagyja a hajót és viszi magával az egyik matrózt is.

„A mai napon nehéz döntést hoztam meg. Kilépek az LMP-ből és az LMP parlamenti frakciójából. Folytatom a küzdelmet a megújuló Magyarországért, mert továbbra is hiszek benne, hogy a jövő vagy zöld, vagy semmilyen. A jövőben független képviselőként fogok dolgozni a Magyar Köztársaságért és a választókerületemért. Független leszek, de nem leszek egyedül. A mai napon szintén kilép az LMP frakcióból Szabó Szabolcs, akivel a jövőben szoros munkakapcsolatban fogok együtt dolgozni, és reményeink szerint más képviselőkkel is sikerül hasonló kapcsolatot kialakítani. Olyan politizálást kívánunk megvalósítani, melynek középpontjában a NER elleni aktív küzdelem, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak felkarolása áll. A választók számíthatnak rá, hogy mi nem kötünk kompromisszumokat ezen a téren. Az LMP-től nem haraggal válok el: mindig hálásan gondolok majd az együtt átdolgozott évekre. Most azonban váltanom kell, mert az általam képviselni kívánt politika csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha kölcsönös megbecsülés mellett elválunk egymástól.”

A valamikor szebb napokat látott zöldpárt, ma már önmaga árnyéka és kiderült: nem lehet más a politika. Csendesen azért hozzá kell tenni, hogy a formáció soha nem nyomott mély nyomot a magyarországi dzsungelben, nem szántotta fel a földet, és így az Ungár féle csapat, már talán nem is fogja.
 

 

Megosztod?