Tiltott párttámogatás: Orbán azt csinálja, amivel Sorost vádolja

mkp-NemethA parameter.sk leleplezte, kinek utalta az Orbán-rezsim azt a 220 millió forintot, amelyet egy addig ismeretlen és nem létező Libertate Polgári Társulásnak adott Szlovákiában. Ez a szervezet az adományt megelőzőn nem is létezett, tevékenységet nem végzett, feltehetően arra a célra hozták létre, hogy ezt a pénzt valaki átvegye.

Két hetes találgatás után nyögte ki végre a szlovákiai magyar portálnak Németh Róbert csallóközcsütörtöki alpolgármester, hogy ő a Libertate alapító elnöke. Érdemes a cikkben elolvasni azt az egészen ordináré hazudozást a “magyarság” feltámasztásáról, amit Németh Róbert a pénz kapcsán előad. Valójában az Orbán-rezsim törvénytelen párttámogatásáról van szó. Orbánéktól a pénzt a Fidesz által gründolt szlovákiai magyar MKP kapta a szlovák választásokra.

Az összefüggés világos és egyértelmű: Őry Péter csallóközcsütörtöki polgármester az MKP Országos Tanácsának elnöke, akivel megállapodtak, hogy az MKP 220 millió forintos támogatást kap az Orbán-kormánytól a választásokra. Mivel Szlovákiában a pártok külföldről nem fogadhatnak el anyagi támogatást sem közvetve, sem közvetlenül, Németh alpolgármester nevén létrehoztak egy kamu szevezetet, ahova a választási kampányra szánt támogatást az Orbán-rezsim átutalhatja.
Mindez törvénytelen és közvetlen beavatkozás Szlovákia belügyeibe. Orbán a Soros György alapítványai által támogatott magyar civilszervezeteket vádolja azzal, hogy beavatkoznak a magyarországi politikába, pedig azok nem indulnak választásokon, nem támogatnak pártot, semmiféle politikai tevékenységet nem folytatnak. Orbán az évértékelőjében azt állította, hogy “itt nagytestű ragadozók úszkálnak a vízben, ez itt Soros György határokon átnyúló birodalma”.
Valójában ő a nagytestű ragadozó, aki határokon átnyúlva manipulál, beleszól más országok belügyeibe, és beavatkozik más országokban a választásokba. Ismert, hogy a horvátországi választásokat ottani embereivel Orbán döntötte el, megbuktatva a baloldali jelöltet, aki Orbán rendszerét és menekültekkel kapcsolatos magatartását bírálta. Orbán azt csinálja, amivel Sorost minden alap nélkül vádolja. Soros a szabad, civil társadalmat, az önszerveződő közösségeket, a környezetvédelmet, az emberi jogokat, a jogvédőket segíti.
Egy önkényuralom számára, amely mindent kontroll alatt akar tartani, és a neki nem tetsző civilszervezeteket és szabad szerveződéseket meg akar szüntettni, ez már beavatkozás a diktatúra életébe. Orbán határon túli politikai pártok támogatása nemcsak erkölcstelen, hanem törvénytelen is. A Libertate Polgári Társulásnak adott pénzt az MKP kampányára adták, hogy kijátsszák a szlovákiai törvényeket. Ez nem az első ilyen bújtatott támogatás.
2014-ben, amikor helyhatósági választások voltak, a Főnix 233 ezer eurós adományt kapott a magyar állami Szerencsejáték Zrt.-től “a szlovákiai magyar közösség megmaradása érdekében végzett tevékenyésére”. Az adománylevél 2014. április 2-i aláírása előtt egy nappal a Főnix PT elnöke, a galántai Pósa Lajos 25 ezer eurót ajándékozott az MKP-nak, két hónappal később pedig még 20 ezret.
Miközben a Magyar Közösség Pártja 2015 decemberében 650 ezer eurós banki hitelt vett fel, 2016-ban, a szlovákiai parlamenti választások évében a Miniszterelnökség majdnem azonos összeggel, 645 ezer euróval dotálta a Főnixet. A szervezet tevékenyésége azóta is rejtély tárgyát képezi. Állítólag voltak saját rendezvényeik – melyekről hivatalosan senki nem tud–, és pl. 42 ezer euróért hűtőmágneseket vásároltak – melyeket azóta sem látott senki.
Németh alpolgármester szerint ezzel a pénzzel is el kell majd számolniuk a magyar kormány felé: “Az nem csak úgy van, hogy a polgári társulás megkapja a támogatást, és könyvelés nélkül szétdobálja, mert akkor mit mondunk elszámoláskor a magyar kormánynak, hogy elfagylaltoztuk a pénzt?” A Libertate alapítója nem tud arról, hogyan kerültek a magyar kormány közelébe. “Pályáztunk” – mondja. Kinek, hova, mikor, erről semmi információja nincs. Amikor arról kérdezik, nem az MKP-s vezető polgármester intézte-e az egészet, annyit mond: “Petivel sok mindenről szoktunk beszélgetni, ezzel ezt így lezárnám”.
A határon túli magyar politikusoknak továbbképzést kell tartani, mert ezek az egyszerű falusi emberek még nem tudnak úgy hazudni, mint Orbán és tanítványai, Rogán, Szijjártó, Lázár, Kósa és a többiek. Németh Róbert azt mondta a pénz felhasználásáról, hogy “csupán tervekkel rendelkezik. Az MKP-s politikus szerint a Libertate tevékenysége az identitás-megőrzés témájára épül majd. “Hogy kik vagyunk, magyarok vagyunk-e még mindig, magyarok maradunk-e. Ne legyünk magyarabb magyarok, mert ugye most Csallóköz és egész Felvidék is szétoszlott kétfelé. Verseny lett az egész, ki a nagyobb magyar” – mondta az alpolgármester.
Végül azért kibökte, hogy szeretnének létrehozni egy “újságot”, ami a “magyarságról” szólna. Németh – akinek vállalkozása egyébként nyomdát is üzemeltet – így írta le a várhatóan megalakuló lapot: “Az újság kéthavonta jelenne meg. Tematikáját illetően a magyarságról, az itt élő emberekről, kisebbségi problémákról, a fiatal családok megsegítéséről és útbaigazításáról, ilyenekről fog szólni. Reméljük, hogy ezt minden felvidékihez eljuttatjuk majd, ahogy tudjuk. Ez is szerepelt a pályázatunkban.”
Lefordítjuk ezt magyarra: a kampányanyagot nevezik a “magyarságról” szóló újságnak, amelyet majd az alpolgármester nyomdájában nyomtatnak. Vagyis a pénzt törvénytelen célra használják, és végül a saját vállalkozásuk számláján és a saját zsebeikben köt ki. Ennyiben már hasonlítanak a Fideszhez, méltó tanítványai a Magyarország legnagyobb hazudozójának és tolvajának. Orbán a “magyarkodó” nemzeti demagógia alatt megrontja a határon túli magyar politikusokat is.

18700cookie-checkTiltott párttámogatás: Orbán azt csinálja, amivel Sorost vádolja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .