És beindul a mutyizás

magam


Arold Péter
Az ATV Egyenes beszéd – már a címe is röhejes – című műsorában a következő kijelentést tette Bánki Erik.
banki_erik

“Azt érdemes megvitatni, hogy ez csak Budapest döntése-e. Én azt gondolom, hogy nem. Tehát, ha odáig eljutunk, hogy erről népszavazást kell kiírni, akkor azt érdemes megfontolni, hogy Magyarország egészét érintő népszavazás kell kiírni. Hiszen bár a fejlesztések jó része Budapestet érintik, mégis csak a nemzeti költségvetést terhelik bizonyos kiadások. És azt gondolom, hogy ez ügyben érdemes megkérdezni az egész ország véleményét. Akár nemzeti konzultáció, akár népszavazás formájában”.

Az Olimpia megrendezése ettől kezdve nemzeti ügy, melynek megrendezése érdekében az ügyet országossá kell tenni. Egy dolgot nem értek. Egy Olimpiát miért egy város rendezi meg? Mért hívták Athéni, Barceloniai, vagy éppen Los Angelesi Olimpiának az eseményt? Miért csak Budapest nyerheti meg, vagy nem, a rendezés jogát? Az ország kicsi ép ezért a távolságok is. Miért nem egész Magyarország indult? Miért csak a fővárosra jutna a több pénz? Vagy ez egy törvény?
A foci EB nem egy városban volt megrendezve, pedig ott csak fociztak. Valaki magyarázza ezt meg nekem. És azt is, hogy a Momentum Mozgalom miért csak Budapesten tette azt, amit tett?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .